15 jaar Marlies Dekkers

31 mei 2008 – 29 juni 2008 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
2008 is een jubileumjaar voor de Rotterdamse lingerie ontwerpster Marlies Dekkers; dan is zij op de kop af 15 jaar in business.

 In 1997 zette de Kunsthal Rotterdam met de tentoonstelling undressed haar lingeriemerk al op de culturele kaart. Nu presenteert de Kunsthal met 15 jaar marlies I dekkers een overzichtstentoonstelling van deze internationaal bekende en succesvolle ontwerpster. In de tentoonstelling zijn haar inspiratiebronnen en ontwerpen van vroeger tot nu te zien. Aan de hand van kunstwerken, films, maquettes en foto's van o.a. Vanessa Beecroft, Hans Bellmer en Yoshi Yamagata is de wereld van Marlies Dekkers in haar volle glorie te beleven in de monumentale daglichthal van Rem Koolhaas.

Stoer en sexy

Het begon ooit met een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken in 1993. Door innovatie, creativiteit, keihard werken en een perfect gevoel voor marketing is Marlies Dekkers sindsdien uitgegroeid tot een groot en stijlvol bedrijf met 9 eigen winkels en ruim 1.000 verkooppunten wereldwijd. Tot op de dag van vandaag maakt Dekkers lingerie met een perfecte pasvorm die stoer, sexy en zelfbewust is. Vrouwen voelen zich in haar lingerieontwerpen mooi, verleidelijk en tegelijkertijd krachtig en onafhankelijk. Haar ontwerpen worden over de gehele wereld verkocht: van Las Vegas tot Berlijn en van Rotterdam tot Hong Kong. Popsterren als Nelly Furtado, Kylie Minogue en Christina Aguilera, maar ook Europees Commissaris Neelie Kroes dragen Marlies Dekkers.

Marlies Dekkers

Marlies Dekkers studeert in 1991 cum laude af aan de Sint Joost Academie voor Kunst en Vormgeving in Breda. Met de fameuze ‘blotebillenjurk' op haar eindpresentatie haalt ze veel publiciteit. In 1993 start Marlies Dekkers ‘vanuit haar slaapkamer' haar eigen onderneming in Amsterdam, ontwerpt ze haar ‘spider bra' en registreert ze haar merknaam undressed. In 2007 wordt Marlies Dekkers uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar, een onderscheiding die ondernemende en dynamische vrouwen eert voor hun doorzettingsvermogen en creativiteit. Ze wint hetzelfde jaar de CILA Award in New York voor Best Fashion lingerie. Begin 2008 ontvangt Marlies uit handen van de burgemeester van Parijs de ‘Creator of the Year Award', een eervolle onderscheiding uit dé lingeriehoofdstad van de wereld.

3) Marlies Dekkers, 2006, foto Carin Verbruggen - LR.jpg


WOMEN Inc. Midzomernacht

Op 21 juni tijdens Midzomernacht, de kortste nacht van het jaar, organiseert Women Inc.een wervelende nacht in de Kunsthal. Tijdens de tentoonstelling van Marlies Dekkers zijn er onder meer debatten en presentaties met als thema 'Vrouw en Beeld': over rolmodellen, voorgangers en boegbeelden.

Het programma sluit aan bij La City '08

Zie ook

2) Marlies Dekkers 2005, foto Carin Verbruggen - LR.jpg
5) Marlies Dekkers, 2006, foto Carin Verbruggen - LR.jpg