Mary Ellen Mark
Retrospectief

29 augustus 1996 – 27 oktober 1996 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
In de fotogalerie van de Kunsthal Rotterdam opent op zaterdag 24 augustus 1996 een tentoonstelling over het werk van de Amerikaanse fotografe Mary Ellen Mark

De door fotografie 'bezeten' Mark is een begrip op het gebied van documentaire fotografie. Beroemd is ze vooral geworden met haar fotoreportages over heroïneverslaafden (1969), het Indiase circus en 'Streets of the lost', haar reportage over het straatleven in Amerikaanse steden. Zij kreeg veel prijzen waaronder de Photographer of the Year Award (1987), de Philippe Halsman Award for Photojournalism (1986) en de World Press Award (1988). Andere bekende werken zijn de stills die ze maakte op de set van film-klassiekers als 'One flew over the Cuckoo's Nest'. "Apocalypse Now' en bij Frederico Fellini's 'Satyricon'.

Een begrip voor de documentaire fotografie

 In de Kunsthal zijn ongeveer zestig van haar beste werken te zien, die zijn geselecteerd uit haar oeuvre tot en met 1990. Haar geplande carrière als kunstschilder was van de baan op het moment dat ze haar eerste foto maakte. In de fotografie kon ze veel beter haar emoties en intellect kwijt dan in de schilderkunst. Mark fotografeert uitsluitend in zwart/wit.

Publicatie

Mary Ellen Mark, 25 Years

foto_98_2.jpg