Me, Myself and You
Human Contact in the 21st century: Droog Design

23 juni 2001 – 26 augustus 2001 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
De Kunsthal Rotterdam toont deze zomer het project 'Me, Myself and You', het jongste initiatief van Droog Design. Sluit je jezelf af of laat je anderen toe? Met de meubels, deuren en schuttingen van 'Me, Myself and You' is beide mogelijk en maak je zelf de keuze. 'Me, Myself and You' is een van de omvangrijkste projecten van Droog Design en werd eerder dit jaar in Milaan gepresenteerd.

Afsluiten of toelaten

Iedereen voelt zich wel eens ongemakkelijk: je wilt met iemand praten, maar je niet weet hoe; of je staat in het middelpunt van de belangstelling, juist als je liever alleen wilt zijn.
Nina Farkache, Martí Guixé, Moniek Gerner en Next Architects bieden oplossingen voor dergelijke herkenbare situaties. De nuchtere eenvoud van de verschillende objecten heeft op de toeschouwer soms een hilarische uitwerking. Het is de ontwerpers echter niet om dit effect te doen. 'Me, Myself and You' gaat om zeer alledaagse zaken als ontmoeten of afzonderen en confronteert ons met onze diepste menselijke behoeften. 

Het nieuwste project van Droog Design

Op Nina Farkache's zitbank 'Come a little bit closer' schuif je gemakkelijk naar elkaar toe. Door met de zitting over glazen knikkers te glijden bepaal je zelf de afstand ten opzichte van de ander. De producten van Next Architects stimuleren het contact met omwonenden. Wanneer je de 'tafeltennisschutting' omlaag klapt, kun je pingpongen met de buren. De 'spy hole door' neemt het concept privacy op de hak: de deur sluit de omgeving af, maar laat gluren toe. De 'Playground table' van Moniek Gerner heeft letterlijk twee niveaus: volwassenen gebruiken het tafelblad en kinderen creëren hun eigen wereld onder de tafel. In de 'Private chairs' van Martí Guixé verstop je jezelf, waardoor de grens tussen aan- of afwezigheid verdwijnt.

Samenwerking

De vormgeving van de tentoonstelling 'Me, Myself and You' is van Alias: Vollaers/Zwart.

foto_220_2.jpg