Mobiel Dromen
Ontwerpen voorbij de slaapkamer

10 november 2001 – 31 maart 2002 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
4
Met een flinke dosis vrijheid, eigengereidheid en humor, én gepaard aan een zekere realiteitszin onderzocht een aantal designers, beeldende kunstenaars en architecten het thema 'mobiel dromen'.

"Neem uw bed op en wandel", staat in de bijbel. Tot voor kort was dat niet eenvoudig. Bedden stonden solide in de slaapkamer verankerd compleet met snoeren, verlichting en motoren. Nu behoren de poolkap en het regenwoud, maar ook het dakterras of het kantoor tot de hedendaagse slaapplaatsen. Bovendien is het niet langer vanzelfsprekend dat 's nachts wordt gerust.

In opdracht van de Auping Foundation is een tiental jonge kunstenaars gevraagd voor de moderne mens op drift, ludieke en poëtische toepassingen te ontwerpen nu men steeds minder zijn eigen slaapkamer gebruikt om te rusten. De verscheidenheid aan ideeën werpt een nieuwe kijk op de mobiele, hedendaagse samenleving, waarin interieur en kleding worden aangepast aan de wensen van de moderne mens.
De tentoonstelling 'Mobiel dromen' laat hiervan verrassende voorbeelden zien. De exposanten van de tentoonstelling 'Mobiel dromen' behoren tot deze internationale voorhoede: Jurgen Bey; Merijn Bolink; Hella Jongerius; Claudy Jongstra; Fransje Killaars; Rudy Luyters; NL Architects / Eibert Draisma; Wim Poppinga; Christoph Seyferth; Ester van de Wiel.

Met dank aan

Auping Foundation 
Mondriaan Stichting

foto_230_1.jpg