Niet verkeerd!
COC Rotterdam - 60 jaar

20 oktober 2007 – 2 maart 2008 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
In een afwisselende presentatie wordt met film, fotografie en kunst ingegaan op verschillende aspecten van de homocultuur.

In ‘Strijd’ laten foto’s van de New Yorkse ‘Stonewall oproer’ in 1969 en foto’s van Gay Prides over de hele wereld zien hoe homoseksuelen strijden voor acceptatie. De Hall of Fame toont met portretten van onder meer Truman Capote en Boy George een serie beroemde homoseksuele helden. De Dark Room vertelt over de homovervolging. In ‘Uit de kast’ spreken mensen zich uit over het ontdekken en bekend maken van hun geaardheid. Uit Gay Jukeboxen kan men typische homo- en lesbomuziek beluisteren en karaoke meezingen met hits uit de Gay Top 40. 

De woelige geschiedenis van homoseksualiteit, een eyeopener voor iedereen

Ook in de kunst is door de eeuwen heen de liefde voor hetzelfde geslacht verbeeld. In de tentoonstelling zijn onder meer foto’s van lesbiennes uit de collectie van Amerikaanse kunstenares Cynthia Graig, een pentekening van Rubens en bijzondere Aziatische houtsnedes uit de achttiende eeuw te zien.

Cultuur en Ontspannings Centrum (COC)

In 1946 wordt het COC opgericht, een jaar later gevolgd door het COC Rotterdam. Door de maatschappelijke afkeuring van homoseksualiteit gaat ’s werelds oudste homovereniging in de beginjaren schuil onder de naam COC, Cultuur en Ontspannings Centrum. Haar jarenlange strijd leidt ertoe dat in de jaren zeventig het verbod wordt opgeheven. Toch kunnen homo’s niet altijd uitkomen voor hun geaardheid. Niet Verkeerd! is een bijzonder tijdsdocument van een minderheid die wereldwijd nog steeds strijdt voor erkenning en acceptatie.

Samenwerking

COC Rotterdam

3 Foto van een homostel, collectie Cynthia Graig.jpg
9 Gaypride  johannesburg - LR.jpg