Overal is Duckstad

15 april 2000 – 27 augustus 2000 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
Wie kent niet Donald Duck? De geestige, onhandige eend, de eeuwige verliezer, altijd jong en onsterfelijk. Maar wat weet je eigenlijk over Donald Duck en zijn vrienden? Wist je bijvoorbeeld dat de geschiedenis van Duck en zijn voorvaderen teruggaat tot lang voor de tijd van de Neanderthalers?

Dominante eenden

Ook in de kunst hebben artistieke eenden de boventoon gevoerd; de kleurrijke Duckomenta laat tientallen schilderijen, tekeningen en sculpturen zien. Er zijn vele 'topstukken' uit de kunstgeschiedenis te bekijken, onder andere de 'Anas mensura mundi' (de eend als maatstaf voor de wereld) van Leonardo da Vinci en de eenden-engeltjes van Rafaël. Ook moderne kunstenaars als Picasso, Miró en Van Gogh hebben bekende en onbekende Ducks op het doek vereeuwigd. 'Overal is Duckstad' in de Kunsthal Rotterdam is een gezinstentoonstelling vol raadsels, grapjes, en wetenswaardigheden. Vermaak, humor en wetenschap gaan hier hand in hand. Wandel door de wereld van de Ducks en beleef de geschiedenis van deze spraakmakende eenden.

Recent onderzoek toont aan dat eenden de belangrijke momenten uit onze cultuurgeschiedenis domineerden. Reden voor de Kunsthal Rotterdam om een tentoonstelling te wijden aan de roemrijke geschiedenis van de Ducks: in levensgrote, driedimensionale kijkdozen zijn de heldendaden van de beroemde eenden verbeeld. Er zijn scènes uit het leven in het hedendaagse Duckstad in deze diorama's te zien en te beleven. 

foto_195_2.jpg