PARRA

7 maart 2015 – 7 juni 2015 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
Muurschildering
Arkitip Gallery Los Angeles, 2010
De Nederlandse kunstenaar Parra (Pieter Janssen, 1976) is vanaf 7 maart te zien in de Kunsthal Rotterdam. Zijn stijl is herkenbaar, absurdistisch, speels en ironisch. Parra's werk kenmerkt zich door moderne ‘post-pop' tekeningen met heldere kleuren en een eigenzinnige typografie.

Zijn wereld bevat hybride, bizarre en surrealistische figuren - mannen met vogelhoofden en voluptueuze vrouwen met sensuele lichamen - gecombineerd met teksten die uiteenlopen van sarcastisch en introvert tot ironisch en onzinnig. Parra ontwikkelt zich tot erkend en creatief beeldmaker die voor gevestigde merken special editions ontwerpt en zijn vrije werk wereldwijd exposeert. 

Herkenbare en krachtige beeldtaal

Afkomstig uit de underground- en skateboardscène begint hij al tekenend te ontwerpen. Parra experimenteert vanuit zijn persoonlijke fascinaties en ontwikkelt een geheel eigen handschrift. Zijn illustraties die veelal opgebouwd zijn uit zwarte contouren waarmee hij zijn figuratieve voorstellingen omlijnt, beklijven in het digitale tijdperk door hun krachtige beeldtaal. Binnen enkele jaren ontwikkelt hij zich van illustrator en grafisch vormgever tot allround kunstenaar die typografie en illustratie moeiteloos verbindt met bijvoorbeeld muziek, mode, animaties en performances. Verschillende disciplines vloeien bij Parra in elkaar over en grenzen worden in bijzondere samenwerkingsverbanden steeds verder opgerekt.
De tentoonstelling ‘PARRA’ gaat in op de veelzijdigheid van zijn werk met onder meer dessins voor Viktor & Rolf, de cover van Bret Easton Ellis’ boek ‘De Figuranten’ (2010) en omslagen voor de VPRO gids en Volkskrant Magazine. Naast flyers, boekomslagen, platenhoezen, sneakers en skateboards zijn ook affiches en werken op doek te zien. Daarnaast is er aandacht voor zijn andere activiteiten, zoals de groep Le Le waar Parra samen met co-producer Rimer London en Faberyayo deel van uitmaakt, en zijn eigen kledingmerk Rockwell By Parra.

03_Piet Parra, Pierced, zeefdruk, 2009_LR.jpg
Pierced, 2009

Muurschildering

Speciaal voor de tentoonstelling in de Kunsthal maakt Parra een muurschildering van circa 25 bij 6 m in Hal 3. Eerder maakte Parra een gigantische muurschildering getiteld ‘Weirded Out’ in het San Francisco Museum of Modern Art. In 2013 werd dit werk van 20 meter lang genomineerd voor de Rotterdamse Designprijs.

Artikelen by Parra

In onze Kunsthal winkel verkopen wij diverse artikelen van het merk Rockwell by Parra: van douche gordijnen, rugzakken en slaapzakken tot dekbedovertrek en handdoeken. Daarnaast zijn er verschillende T-Shirts met print verkrijgbaar of andere kleinen soorten merchandise zoals telefoonhoesjes en sleutelhangers.

PERS

Vul uw gegevens in als u bestanden bij deze tentoonstelling wilt downloaden.

Open formulier