Pierre Guillaume
Bali Beaches

23 september 2006 – 24 september 2006 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
Tijdens EXOTA! toont de Kunsthal zeer grote en kleurrijke schilderijen van het hedendaagse Bali. Het is de eerste museale presentatie van Bali Beaches schilderijen van Pierre Guillaume, een pseudoniem van de Leidse schilder Peter Willemse (1954).

Met Bali Beaches plaatst Guillaume zich in een lange traditie van Westerse kunstenaars die zich laten inspireren door de magie van Azië. De schilderijen geven door hun formaat en kleuren een overweldigende impressie van het alledaagse Balinese leven in een omgeving van wijde stranden, azuurblauwe zee en een stralende zon.
Het werk van Peter Willemse kenmerkt zich door een figuratieve en realistische stijl. Pas nadat hij in 2003 besluit zijn atelier te verlaten om in de open lucht "plein air" te schilderen, worden zijn observaties in een meer impressionistische stijl neergezet. Guillaume appelleert in zijn werk aan de toeristische clichés van Bali maar toont tegelijkertijd het Bali van nu waarin eilandbewoners en toeristen een natuurlijk tafereel vormen.

B0031P 0002.jpg