Proforma
15 jaar design in Rotterdam

18 januari 2003 – 16 maart 2003 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
Ter ere van het vijftienjarige bestaan van Proforma presenteert de Kunsthal de eerste overzichtstentoonstelling van het grafisch en industrieel design van dit Rotterdamse ontwerpbureau.

Uit het brede spectrum van opdrachtgevers, nationaal en internationaal, is werk geselecteerd dat voor opdrachtgevers uit Rotterdam en regio is vervaardigd. De multidisciplinaire aanpak van Proforma, met Rotterdam als decor, uit zich in vier invalshoeken: Mens, Cultuur, Bedrijf en Omgeving.

Eerste overzichtstentoonstelling van Rotterdams ontwerpbureau

Multidisciplinair

'Proforma Ontwerp en Advies' werd opgericht door grafisch ontwerper Joop Ridder, communicatieadviseur Els van Klinken en industrieel ontwerper Huibert Groenendijk. De multidisciplinaire visie, waarin grafisch ontwerpers, industrieel ontwerpers en communicatieadviseurs samenwerken, maakte van Proforma een bureau dat meer te bieden had op het gebied van vormgeving. Tegenwoordig zijn vormgeving en communicatie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het huidige Proforma bestaat uit advies gericht op identity (merk) ontwikkeling, designmanagement, interactieve media en grafische en industriële vormgeving.

Proforma ontwierp de Rotterdamse Maastaxi en de Maxi Cosi, paste de vormgeving van Nederlandse windmolens aan en neemt op dit moment de huisstijl van onder meer het marktonderzoeksinstituut NIPO en Unicef voor haar rekening.

foto_250_1.jpg