Raad eens hoeveel ik van je hou
Illustraties van Anita Jeram

4 september 2001 – 6 januari 2002 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
De Kunsthal Rotterdam toont de originele tekeningen uit vier prentenboeken van schrijfster en illustratrice, Anita Jeram (GB, 1965). Ze geniet wereldfaam door het kinderboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou' (1994), dat ze samen met schrijver Sam McBratney maakte. Speciaal voor de Kinderboekenweek 2001 schreef en illustreerde Jeram het prentenboekje 'Muisje Andersom'.

Anita Jeram maakt sfeervolle, toegankelijke prentenboeken die kinderen vanaf twee jaar aanspreken. Zij heeft een voorkeur voor het tekenen van dieren. Zelf houdt ze er ook een bonte verzameling van huisdieren op na.
Anita Jeram heeft een voorkeur voor het gebruik van kleuren uit de natuur. Ze werkt vaak met inkt en aquarel. Tegenwoordig experimenteert ze ook met warmere kleuren en acrylverf.

Het boek 'Raad eens hoeveel ik van je hou' (1994) is tot een klassieker uitgegroeid en verscheen in 22 talen, waaronder Papiamento. Inmiddels zijn er meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht. In Nederland werd het boek in 1995 bekroond met een Zilveren Griffel.
De Kunsthal toont de originele tekeningen uit dit boek en uit de prentenboeken 'Konijntje, m'n kleintje', 'Allemaal samen' en uit het meest recente boek van de hand van Anita Jeram: 'En nu lekker slapen, Sam!'

foto_225_1.jpg