Raindrop
Myungsu Seo

25 september 2014 – 8 februari 2015 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
De Zuid Koreaanse kunstenaar Myungsu Seo haalt haar inspiratie uit de natuur. Ze is vooral gefascineerd door het element water. Vanuit de gedachte dat water leven in zich meedraagt en oeroude herinneringen bevat van plaatsen en mensen over de hele wereld, creëert Seo installaties van glasdruppels die gevuld zijn met water. Zo vangt zij de ervaringen uit het verleden op en koestert deze.

Seo, afgestudeerd aan de afdeling Glas van de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam (2012) blaast alle glasdruppels met de hand, elke druppel is uniek van vorm. Met ‘Raindrop', de negende editie van Kunsthal Light, wil Seo mensen onderdompelen in het bevrijdende en ontspannen gevoel dat de natuur kan geven.

Kunsthal Light #9

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars in binnen- en buitenland en richt de spotlight in het bijzonder op 'modern muralists', urban-, graffitti- en striptekenaars.

Kunsthal Light 9_Raindrop_Myungsu Seo_foto Jan Adriaans en Job Janssen.jpg
foto Jan Adriaans & Job Janssen

Tijdens de duur van de tentoonstelling is ook werk van Myungsu Seo te zien in het Nationale-Nederlanden DE Café, aan het Stationsplein in Rotterdam. Nationale-Nederlanden biedt met haar glasverzameling een podium aan jonge (glas)kunstenaars.

Workshop

Zondag 28 september van 14.30 tot 15.00 uur geeft drummer en componist Friso van Wijck bij het kunstwerk 'Raindrop' een workshop muziek maken...met water! De workshop is geschikt voor alle leeftijden.