Ready - Set - GO!
Ephameron & Ruwedata

22 februari 2013 – 20 mei 2013 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
De zevende editie van Kunsthal Light richt de schijnwerpers op de grafische kunstenaars Ruwedata en Ephameron. Speciaal voor de Kunsthal werken beide kunstenaars gezamenlijk aan een meters lange collage volgens het fluisterspel ‘Chinese Whispers': de één stuurt digitaal een idee waarop de ander reageert en weer teruggeeft.

Het werk start aan één zijde met een gelaagde collage van Ruwedate met illustraties en typografie geschilderd op hout. Via de gezamenlijke letterschildering ‘Ready - Set - Go' waait de installatie over in het grafische werk van Ephameron. Hoe het werk zich ontvouwt, is vanaf 18 februari live in de Etalage langs de hellingbaan van de Kunsthal te aanschouwen.

kunsthal light #7


Ephameron & Ruwedate

Ruwedata (Thijs Kelder) en de Vlaamse Ephameron (Eva Cardon) combineren hun beelden vaker voor (inter)nationale grafische projecten. Eva Cardon woont in Antwerpen en exposeert over de hele wereld. Talrijke binnen- en buitenlandse tijdschriften hebben over haar werk gepubliceerd. Ze legt momenten, gedachten en gevoelens vast door verschillende technieken en materialen zoals collage, tekening, digitale print en zeefdruk te combineren. In de Kunsthal creëert Eva een installatie waarin houten sculpturen - die vrienden en geliefden portretteren - gebroken harten en genezen lichaamsdelen met elkaar verbinden.

Thijs Kelder werkt sinds 2006 als ontwerper en kunstenaar in Rotterdam. Zijn roots liggen in de wereld van de underground en de stickercultuur en hij heeft bekendheid gekregen met opvallende zwart/wit ontwerpen. Voor de Kunsthal creëert hij een (tijds-)beeld van het leven in de razendsnelle stadscultuur en de vele beeldtalen daarin. Het is een ode aan oude reclame uitingen, neon belettering en het verval daarvan.

Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is ambassadeur van de Kunsthal. Als onderdeel van deze samenwerking is het werk van Ephameron & Ruwedata vanaf 21 februari eveneens te zien op de 18 meter lange imagewall in het Nationale-Nederlanden gebouw aan het Stationsplein in Rotterdam.