Richard Hutten
Homo Ludens

9 juni 2007 – 7 oktober 2007 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
De Kunsthal Rotterdam presenteert deze zomer met de tentoonstelling ‘Richard Hutten, Homo Ludens’ het eerste grote overzicht van het werk van deze internationaal succesvolle ontwerper.

Naast meubels, producten en interieurontwerpen zijn ontwerptekeningen en schetsen te zien die zijn denk- en werkproces duidelijk maken. Een wereldkaart laat zien waar Hutten komt, wat hij doet en waar zijn producten verkocht en geproduceerd worden.

De Kunsthal gaf Hutten de opdracht de tentoonstelling zelf vorm te geven. Het resultaat is er naar, de tentoonstelling laat de overtuigende, typerende hand van Hutten zien. Niet alleen mooie Berlage krukjes, ook een ‘twijfelglijbaan’ waar zowel links als rechts vanaf gegleden kan worden en kleine ‘olifantpoefjes’ bieden, naast niet eerder getoond werk, een volledig retrospectief.

3. Elephant.jpg

In 1991 studeerde Richard Hutten af aan de Design Academy. Direct na zijn opleiding begon hij zijn eigen ontwerpstudio in Rotterdam.
Internationale erkenning kwam met ontwerpen als The Cross en S(h)it on it (1994). Inmiddels zijn Huttens ontwerpen opgenomen in verschillende museumcollecties, waaronder die van het Museum of Modern Art in San Francisco.

Zijn recente projecten, een collectie zilver voor het Parijse Christofle en de inrichting van een door MVRDV ontworpen gebouw in Amsterdam, zijn tijdens de tentoonstelling voor het eerst in Nederland te zien.

Zie ook

5. o.o.a.k.loungechair - LR.jpg
Zaaloverzicht - Richard Hutten 0001 - foto John Stoel.jpg