Shell Young Art Award 2004

18 december 2004 – 18 januari 2005 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
Stimuleren van talent. Dat is één van de hoofdthema's van het Social Investmentbeleid van Shell Nederland. De Shell Young Art Award is een aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars die jaarlijks wordt uitgereikt aan recent afgestudeerde kunstenaars afkomstig van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De Kunsthal laat een overzicht zien van de in 2004 genomineerde kunstenaars.

In voorgaande jaren (vanaf 2001) waren de werken van de genomineerden nog op verschillende Shell-locaties te zien. Dit jaar zal het integraal in de Kunsthal worden getoond.

Hierdoor zal het competitie-element sterker zijn dan de jaren ervoor. Het publiek kijkt en vergelijkt, de jury oordeelt. De vakjury, bestaande uit John Sillevis, Annette Palstra en Wim Pijbes, reikt een prijs van vijfduizend euro uit aan de meest getalenteerde kunstenaar.

Het succes van de afgelopen jaren is reden voor de Kunsthal een tentoonstelling van zeer uiteenlopende multi-talenten te maken om daarmee de jonge kunstenaars een extra duwtje in de rug te geven op weg naar een succesvolle carrière.
De winnaar van 2004 is Wipke Iwersen. De jury koos unaniem voor haar werk. De tweede prijs is gegaan naar Justin Wijers en de (gedeelde) derde prijs naar Sylvia Alonso en Isabel Fírvida Rodriguez

foto_296_1.jpg