Sieradiën
...een noodzakelijke zotheid

16 december 2006 – 11 februari 2007 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
In de feestmaand december presenteert de Kunsthal het werk van 12 eigenzinnige sieradenontwerpers uit Rotterdam en omstreken. Zes leden van het ontwerperscollectief 010 Sieraad nodigden ieder een vakgenoot uit om deel te nemen aan de tentoonstelling 'Sieradiën... een noodzakelijke zotheid'. Hun bijzondere én draagbare sieraadontwerpen zijn een feest voor het oog.

De kleine kunstwerken zijn gemaakt van een keur aan materialen zoals rubber, vilt, keramiek, staal, wol en zilver. Met hun onderzoek naar de grens tussen sieraad en zelfstandig kunstwerk toont 010 Sieraad dat niet alles wat glanst en schittert van goud hoeft te zijn.

Bijzondere en draagbare sieradenontwerpen

Auteurssieraad

De tentoonstelling brengt het werk van 12 uiteenlopende ontwerpers bijeen die ieder eigenzinnige ideeën hebben over wat een sieraad is en kan zijn. Ze beschouwen het maken van sieraden als een zelfstandige kunstvorm waarbij de nadruk ligt op het creatieve proces, de individuele stijl en de inhoud van het ontwerp. Liesbeth den Besten introduceerde in 2004 hiervoor de term auteurssieraad, omdat deze ontwerpen zich onderscheiden van conventionele sieraden door het specifieke materiaalgebruik of de bijzondere techniek; ze hebben vaak een heel persoonlijk, associatief of fantasierijk verhaal.

Publicatie

Sieradiën... een noodzakelijke zotheid, ISBN: nr. 90-5981-010-4

Samenwerking

010 Sieraad
Kunstzaken, Erasmus Universiteit Rotterdam

foto_332_2.jpg