Standpunten
Tien jaar vormgeving in Nederland

18 mei 1998 – 30 augustus 1998 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
"Well, it's subsidized", antwoordde een jonge Nederlandse ontwerpster een Amerikaanse designcriticus op de vraag wat het belangrijkste kenmerk is van de Nederlandse vormgeving.

De afgelopen tien jaar heeft het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst meer dan 30 miljoen gulden besteed aan vormgeving. Het resultaat van deze investering is vanaf 28 mei te zien in de 1000 m2 grote parkzaal van de Kunsthal Rotterdam.

Onder de noemer 'Standpunten' wordt een ruime selectie gepresenteerd van vormgevers die de afgelopen tien jaar door het Fonds zijn gesubsidieerd. 

Grote manifestatie over Nederlands design

De tentoonstelling is een eerste publieke kennismaking met de enorme omvang en veelsoortigheid aan producten en projecten die op het gebied van de vormgeving tot stand kwamen. In 1987 vond, verdeeld over verschillende musea, voor het laatst een grote manifestatie plaats over vormgeving (Holland in vorm). In de periode 1988-1997 ontvingen 658 ontwerpers één van de vele subsidies die zijn onderverdeeld in o.a. individuele subsidies, reisbeurzen of bijzondere presentatiesubsidies.

De tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam, waarin jonge en gevestigde ontwerpers aan bod komen, beslaat het brede terrein van grafische vormgeving, industrieel ontwerpen, mode, sieraden, textielontwerpen, monumentale vormgeving, interieurarchitectuur, theatervormgeving, keramiek en glas.

foto_146_2.jpg