STAR TREK
Federation Science TM

18 december 1999 – 2 april 2000 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
Net als de onderzoekers in het 24e-eeuwse STAR TREK, die constant op ontdekkingsreis zijn in het onmetelijke heelal, komt de bezoeker van STAR TREK: Federation ScienceTM in aanraking met wonderlijke wetenschappelijke fenomenen die op natuurlijke of virtuele wijze worden voorgesteld. Zo kun je navigeren door een asteroïdeveld, een stemcomputer programmeren, jezelf veranderen in een Klingon, je virtueel naar een andere planeet laten 'beamen' of het commando voeren over het Starship Enterprise.

Al meer dan dertig jaar wordt jong en oud gefascineerd door de toekomstwereld van de populaire televisieserie STAR TREK. De futuristische technologieën aan boord van de ruimteschepen Enterprise en Voyager, zijn echter gebaseerd op reële wetenschappelijke gegevens. In de spannende interactieve tentoonstelling STAR TREK: Federation ScienceTM kom je alles te weten over de wetenschap van vandaag en over de ongelooflijke mogelijkheden die deze voor de toekomst biedt!

Spannende interactieve tentoonstelling over populaire televisieserie

Bezoekers van STAR TREK: Federation ScienceTM kunnen hun horizon verbreden door leerzame uitstapjes te maken naar de toekomst. In een verduisterde expositieruimte van bijna 1000 vierkante meter staan meer dan 30 modules opgesteld die door het publiek mogen worden aangeraakt en bediend. Op deze dynamische manier kan worden geëxperimenteerd met echte wetenschappelijke ideeën en technologieën. Door een blik te werpen in de 24e eeuw, zul je ontdekken dat de wetenschap van de toekomst rechtstreeks voortkomt uit de technische mogelijkheden die vandaag de dag al worden ontwikkeld! Niet voor niets is een aantal futuristische aspecten uit de eerste serie STAR TREK van 30 jaar geleden, nu al werkelijkheid zoals draadloze communicatie en handpalmcomputers.

Om van STAR TREK: Federation ScienceTM helemaal een onvergetelijke ervaring te maken, worden in de Kunsthal de originele kostuums uit de verschillende STAR TREK-series voor het eerst aan het Nederlandse publiek getoond. "Beam me up, Scotty!"

Publicatie

Star Trek, Federation Science, European Tour, 1999

foto_185_1.jpg
foto_185_2.jpg