Streetwise
Tien jaar party, dance & housecultuur

4 juli 1998 – 20 september 1998 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
Streetwise - 10 jaar party, dance & housecultuur geeft voor het eerst een uitgebreid en museaal overzicht van deze bloeiende jongerencultuur. House is voortgekomen uit de uitgaanscultuur in Chicago en sloeg in de tweede helft van de jaren tachtig, via het kosmopolitische en hippe Londen, over naar Nederland.

Museaal overzicht van bloeiende jongerencultuur

Housefeesten vonden niet plaats in reguliere uitgaansgelegenheden, maar op eenmalige locaties als loodsen en leegstaande fabriekspanden. In het 'officiële' Nederlandse kunstcircuit is nog niet eerder aandacht besteed aan party, dance & house-cultuur. De tentoonstelling in de designgalerij van de Kunsthal bestaat uit een reeks stijlkabinetten met meubels, kleding, flyers, projecties en geluidseffecten.

Vier toonaangevende smaakmakers zijn als gastconservatoren uitgenodigd: Micha Klein, Ted Langenbach, Ruud van der Peijl en Isis Vaandrager. Op uitnodiging van de Kunsthal Rotterdam en platenmaatschappij Play It Again Sam (PIAS) heeft muziekcriticus Gert van Veen een dubbel-CD samengesteld met toonaangevende tracks uit de party, dance & house van de afgelopen tien jaar. Deze historische uitgave bevat voor het eerst alleen Nederlandse muziek en bestaat uit een compilatie op CD en een bijbehorend naslagwerk.

foto_151_2.jpg