Tim Hollander
Curating the collection (1992 - 2014)

7 juni 2015 – 30 augustus 2015 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
Het werk van Tim Hollander, in 2014 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, gaat over het tentoonstellen van kunst. Hij analyseert de routing in musea, de manier van kijken naar kunst en de presentatie ervan. En beschouwt de beweging van het publiek en de relatie tussen alle elementen binnen een tentoonstellingsruimte.

Voor Kunsthal Light #11 neemt Tim Hollander de componenten waarmee een tentoonstelling aan het publiek wordt gepresenteerd onder de loep. Hij is hierbij niet alleen de kunstenaar maar ook de curator die de tentoonstelling samenstelt. Spittend door de opslag en archieven van de Kunsthal haalt hij ‘verborgen schatten' naar boven. Met collages van plattegronden, schetsen en routingsontwerpen en een compositie van plexiglazenkappen, sokkels en verfkleuren maakt Hollander een collectiepresentatie van de ‘collectieloze' Kunsthal. Hij verheft elementen die normaal een ondersteunende rol spelen tot het kunstwerk zelf en legt zo de infrastructuur binnen een tentoonstelling bloot.

kunsthal light #11

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars en richt hierbij de spotlight op 'modern muralists', urban- en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een 'site-specific' werk te maken.

Tim Hollander

Language & ART Gallery Tour

De Kunsthal is met de tentoonstelling ‘Curating the collection (1992-2014)' van Tim Hollander onderdeel van de language & ART Gallery Tour. Tijdens de opening op 7 juni geeft Tim Hollander een Artist Talk over zijn werk.

 

ZIE OOK