The unforgettable fire
TORCH Gallery

29 mei 2009 – 6 september 2009 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
De jubileumtentoonstelling The Unforgettable Fire in de Kunsthal Rotterdam presenteert het overzicht van de bewogen geschiedenis van de Amsterdamse galerie TORCH. De charismatische galeriehouder Adriaan van der Have selecteerde voor deze tentoonstelling niet voor de hand liggende werken en maakte onverwachte keuzes.

Zesentwintig kunstenaars - ieder jaar een kunstenaar - geven een beeld van zijn visie op kunst en fotografie. Met zijn oog voor jong en eigenzinnig talent heeft Van der Have aanstormende Nederlandse en internationale kunstenaars een podium gegeven. De unieke verzameling werken - portretten, fotocollages, trucage- en geënsceneerde fotografie - kenmerkt zich door een subtiele vlucht van de realiteit waarin verlangen, schoonheid, erotiek en natuur centraal staan. De tentoonstelling ‘The Unforgettable Fire' is een eerbetoon aan Adriaan van der Have, die april dit jaar is overleden.

Baanbrekend en dwars

TORCH Gallery staat bekend om zijn internationaal georiënteerde netwerk van verzamelaars, bewonderaars en fans. Met passie en bevlogenheid zet Adriaan van der Have zich in voor zijn kunstenaars. Zijn smaak is breed te noemen. Regelmatig toont hij kunst waarmee welbewust de grens van de goede smaak wordt opgezocht. Met zijn galerie neemt hij in een vroeg stadium deel aan vele internationale kunstbeurzen waaronder Armory Show, Art Basel, Paris Photo, Pulse en recentelijk het nieuwe Art Dubai om Nederlandse kunstenaars in het buitenland te presenteren.

Deelnemende kunstenaars

De tentoonstelling bevat werk(en) van Blommers & Schumm, Eelco Brand, Sanchez Brothers, Carolus, Anton Corbijn, Alan David-Tu, Martin Denker, Wouter Deruytter, De Sirenen, Margi Geerlinks, Teun Hocks, Twan Janssen, Gerald van der Kaap, Ellen Kooi, Daniël Kramer, Daniëlle Kwaaitaal, Inez van Lamsweerde, Loretta Lux, Jochen Mülhenbrink, Charlemagne Palestine, Terry Rodgers, Servaas, Annie Sprinkle, Stepanek & Maslin, Starn Twins en Henk Tas.

2008 Ellen Kooi [title] Klif - LR.jpg

Publicatie 

Bij Art Unlimited verschijnt op initiatief van Margi Geerlinks de gelijknamige jubileumpublicatie (ISBN 9789086990598 / prijs € 24,95 (softcover) € 34,95 (hardcover).

Ontwerp 

Marnix Dees en Theo Ruys 
 

2009 Danielle Kwaaitaal, [title] Rhode.jpg
Adriaan van der Have © Anton Corbijn - LR.jpg