Wonderland
Van Pietje Bell tot Harry Potter

3 oktober 2002 – 5 januari 2003 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
Ontmoet de helden uit je favoriete boeken in deze feestelijke familietentoonstelling! De Kunsthal Rotterdam en de Koninklijke Bibliotheek presenteren de grootste kinderboekententoonstelling die ooit is gehouden.

Wonderland brengt de fantasierijke wereld van het kinderboek tot leven. Jong en oud ontmoeten er helden van vroeger en nu: van Arendsoog, Dik Trom en Joop ter Heul tot Kikker, Pluk van de Petteflet en Pipi Langkous. Alle hoogtepunten uit de kinder- en jeugdliteratuur van de afgelopen 300 jaar komen aan bod. Deze boeken komen uit de grootste collectie kinder- en jeugdboeken ter wereld van de Koninklijke Bibliotheek, die in totaal 125.000 exemplaren telt.

Grootste kinderboekententoonstelling ooit

De Kunsthal presenteert met Wonderland een zogenoemde 'hands-on' familietentoonstelling die de grootste is in haar tienjarig bestaan. Bezoekers kunnen niet alleen kijken, maar ook doen en zich even wegdromen in de verbeeldingsrijke wereld van hun favoriete boek. Wonderland is daarom een bijzondere belevenis waarin fantasie en werkelijkheid in elkaar overlopen. De start van Wonderland is tevens de officiële opening van de Kinderboekenweek 2002.

Het VSB Fonds maakt het mogelijk dat alle kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs in Nederland met hun klas Wonderland kunnen bezoeken. Het VSB Fonds, dat cultuurdeelname van kinderen wil stimuleren, draagt zorg voor het vervoer van ruim 40.000 schoolkinderen tussen 8 en 12 jaar. Het is de eerste keer dat zoveel kinderen de mogelijkheid krijgen om één tentoonstelling te bezoeken.

Samenwerking 

Koninklijke Bibliotheek, Den Haag, VSB-Fonds

foto_246_2.jpg