YOUR FASHION 09
Jong talent ontwerpt

25 april 2009 – 17 mei 2009 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
Mode staat bij de Kunsthal Rotterdam in de schijnwerpers dit voorjaar. Na de tentoonstelling Fair Fashion met ontwerpen van jong Duits talent, biedt de Kunsthal nu een podium voor jong Nederlands talent.

In het kader van Rotterdam European Youth Capital 2009 (Your World) organiseert de Kunsthal in samenwerking met Stichting &d You YOUR FASHION '09: dé modewedstrijd voor studenten van mode-, styling- en designopleidingen. De beste ontwerpen, geselecteerd door een vakkundige jury, worden in de Kunsthal tentoongesteld.

Your World - Fashion Event

Nederlandse mode-ontwerpers zijn hot. De ontwerpen van Viktor & Rolf reizen de wereld over en de lingerie van de Rotterdamse ontwerper Marlies Dekkers wordt gedragen door Britney Spears en The Pussy Cat Dolls. In het kader van het jongerenjaar, Your World '09, biedt de Kunsthal jong, nog onbekend, talent een podium. De tentoonstelling YOUR FASHION '09 is het eerste deel van een Fashion Event, dat bestaat uit twee delen. Studenten van opleidingen in de richting mode, styling en design kunnen zich tot en met 18 april inschrijven voor de voorselectie. Uit alle inzendingen kiest de jury de beste ontwerpen, die vervolgens in de Kunsthal worden tentoongesteld. De Kunsthal is zeer populair onder een jong publiek en trekt vijftig tot zestigduizend kinderen en jongeren op jaarbasis.

Hoofdprijs

Tijdens de finissage van YOUR FASHION '09, op zaterdag 16 mei, vindt het tweede deel van het Fashion Event plaats. Uit de tien geselecteerde outfits worden er vijf genomineerd. Deze vijf ontwerpers mogen op 31 oktober hun collectie showen, tijdens een modeshow in Your Space / Hilton Hotel. De hoofdprijs is de WTC Fashion Award, bestaande uit een cheque ter waarde van € 2500. De Kunsthal levert met YOUR FASHION '09 een bijdrage aan de professionalisering van jonge ontwerpers, vormgevers en kunstenaars.

De geselecteerden

Zes deelnemers zijn geselecteerd hun werk in de Kunsthal te tonen:

Swinda van Dijk
Camillia Morritz
Itske van Deursen
Ferial de Groot
Hester van der Stoep
Ontfront (Tomas Overtoom en Liza Koifman)

e_618.jpg

Zie ook

2778_88520351184_255469_n.jpg
2778_88522521184_4111372_n.jpg