Zeppelin
Luchtbel of luchtballon

18 september 1999 – 12 december 1999 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
Dit najaar stelt de Kunsthal Rotterdam een documentairetentoonstelling samen over de zeppelin en roert daarmee een van de meest heroïsche hoofdstukken uit de luchtvaartgeschiedenis aan.

De historie van de eerste generatie zeppelins van rond 1900 tot aan de laatste desastreuze vlucht van de Hindenburg in 1937 - die door de live verslaggeving voor eeuwig een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten - zal door middel van foto- en filmmateriaal, schaalmodellen en oorspronkelijke documenten en voorwerpen de romantiek en het gevaar doen herleven. Naast het historische materiaal vormt de actuele context een belangrijk aandachtspunt. 

Een van de meest heroïsche hoofdstukken uit de luchtvaartgeschiedenis

Sinds enige tijd worden in verschillende landen initiatieven ontwikkeld. De behoefte aan mobiliteit en de groeiende goederenstromen zijn op langere termijn nauwelijks te voorspellen noch te beheersen. Een idee dat een bijdrage zou kunnen leveren aan de oplossing van dit probleem krijgt steeds meer bijval: het luchtschip, beter bekend als de zeppelin, of de in vakkringen gebezigde term: de LTA (Lighter Than Air-ship). Deze hernieuwde vorm van luchtverkeer biedt naast een technische uitdaging enorme voordelen voor het milieu. De tentoonstelling biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden van de zeppelin en geeft antwoord op vragen als: waarom kan een nieuwe zeppelin niet in brand vliegen?

foto_179_1.jpg