17 december 2015

Met een drukke kerstperiode voor de boeg verwacht de Kunsthal af te stevenen op circa 200.000 bezoekers voor 2015. Publiek dat kan genieten van de krachtige beeldtaal van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring en van ruim 360 Sovjet designproducten – voor het eerst in Europa – uit de periode van het naoorlogse Rusland tot en met de val van het communisme. Met tentoonstellingen over 100 jaar breimode, originele familiekiekjes van de roemruchte bloembollenfamilie Van Waveren en veel activiteiten biedt de Kunsthal een gevarieerd kerstvakantie-programma voor jong en oud.

De Kunsthal is er wederom in geslaagd meer dan 35% nieuw publiek te trekken dat niet eerder de Kunsthal bezocht. Met een actueel programma waarin veel aandacht voor hedendaagse kunst ─ zoals tijdens het ‘Freaky Voorjaar’ ─ heeft de Kunsthal ook een beduidend jonger publiek getrokken. 

Directeur Emily Ansenk: “Dit jaar heeft de Kunsthal met de tentoonstellingen van de Tsjechische kunstenaar Kristof Kintera en Parra extra ingezet op jongere doelgroepen. Ook hebben we meer buitenlandse bezoekers mogen verwelkomen in ons iconische gebouw.”

Highlights voorjaar 2016

De Kunsthal Rotterdam heeft in 2016 weer een gevarieerd en contrastrijk tentoonstellingsprogramma. Met komend voorjaar onder meer fotografie van Philippe Halsman in de tentoonstelling ‘Verbaas mij!’, een groots internationaal overzicht van outsider art met grote namen als Henry Darger, Martin Ramirez en Nek Chand in de tentoonstelling ‘The Museum of Everything’ en een zomertentoonstelling met David Bade & Tirzo Martha van Instituto Buena Bista. 

download hier

Bezoekers bij Keith Haring_Kunsthal Rotterdam_foto Bas Czerwinski.jpg
2. Bezoekers tijdens Keith Haring _Kunsthal Rotterdam_Foto Bas Czerwinski.jpg