2 maart, 2019

Speciaal voor Museumnacht010 ontwikkelt choreograaf Marta Reig Torres een performance in ‘de etalage’ van de Kunsthal. Hier is momenteel het site specific werk ‘Dubbelganger’ van kunstenaar Willem Wesselink te zien.

Willem Wesselink laat zich in zijn installatie inspireren door de architectuur van de door Rem Koolhaas ontworpen Kunsthal. Op haar beurt reageert Marta Reig Torres hierop met haar performance  ‘Dubbelganger in Liminal Space’. In haar dansinstallatie verstrengelt zij de fysieke en zintuigelijke ruimte met het imaginaire. Het publiek wordt uitgenodigd de speelruimte te betreden en vanuit nieuwe dimensies te verkennen. Wat is zichtbaar en wat blijft verborgen? Wat is het begin en wat is het eind?  

Dubbelganger in Liminal Space
zaterdag 2 maart tijdens Museumnacht010

21:30 - 21:50 uur
22:30 - 22:50 uur
00:00 - 00:20 uur

Choreografie Marta Reig Torres, in samenwerking met performers Alina Fejzo en Charlotte Riedijk.

Met dank aan Bruno Listopad, Ellen Knoops en Michaela Lakova.

Marta Reig Torres

Marta Reig Torres is choreograaf, danser en lerares en woont en werkt sinds 1988 in Nederland. Na een danscarrière van tien jaar bij Het Nationaal Ballet, danste zij onder meer bij het Gulbenkian Ballet in Lissabon, Portugal, Leine & Roebana, Nicole Beutler en Conny Janssen danst. Ze maakte choreografieën voor onder meer Korzo Productions, Dansateliers Rotterdam, DWA Danswerkplaats Amsterdam, Cadance Festival, De Doelen Rotterdam, Codarts en Meekers. 

Zie ook

performance02.jpg
Dubbelganger in Liminal Space, foto credit Michaela Lakova