6 april, 2021 - 22 oktober, 2021

Kunsthal Rotterdam en hoofdsponsor ING slaan de handen ineen voor weer een nieuwe editie van de online Kunstbuzz. Boswachter Natascha Hokke van Natuurmonumenten neemt leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs mee 'op safari' door de tentoonstelling We Are Animals. Deelname aan deze online Kunstbuzz is gratis. Meld je klas nu aan!

In de tentoonstelling We Are Animals ontdek je het dierenrijk van de kunst. IJsberen met veren, enorme schilderijen van aaibare katten en een zwevende olifant: buitengewone dieren van ruim dertig kunstenaars komen samen in de Kunsthal. De tentoonstelling gaat over de band tussen mensen en dieren en laat je de dierlijke creaties van heel dichtbij zien.

Boswachter Natascha Hokke neemt de leerlingen mee door de tentoonstelling We Are Animals. Ze staat stil bij een aantal kunstwerken en vertelt bijzondere weetjes over dieren dichtbij huis. De slechtvalk bijvoorbeeld, de woelmuis, de muntvlinder en natuurlijk ook de wolf.

Kijk&Doe-tocht

Na het kijken van de video kunnen de leerlingen - individueel of in groepjes - aan de slag met de opdrachten uit de Kijk&Doe-tocht. Met vragen als 'Wanneer vind jij een dier schattig?' en 'Met welk dier zou jij jezelf vergelijken?' worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over hun eigen relatie met dieren. 

Kunstbuzz Natascha Hokke met ING Leeuw 2 LR.jpg
Boswachter Natascha Hokke van Natuurmonumenten samen met de ING Leeuw in de tentoonstelling We Are Animals. Foto Marco De Swart

Hoe werkt het?


STAP 1. Meld je klas hier aan. De online Kunstbuzz We Are Animals - PO is geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Deelname is gratis. 

STAP 2.  Je ontvangt binnen vijf werkdagen het lespakket op school met hierin:

  • voor iedere leerling de Kijk&Doe-tocht
  • folder van de tentoonstelling We Are Animals
  • handreiking voor de docent met mogelijkheden om de les in te vullen

STAP 3.  Je ontvangt per mail een link naar de video-les. 

Duur video: 6 minuten. Duur Kijk&Doe-tocht circa 30 minuten. De les kan naar wens worden uitgebreid of aangepast, zie hiervoor de tips in de handreiking. 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 22 oktober 2021 (zolang de voorraad strekt). 

Zie ook

Kunstbuzz Natascha Hokke met ING Leeuw LR.jpg
Boswachter Natascha Hokke samen met de ING Leeuw bij het werk Swing (2020) van Marjolijn Mandersloot, te zien in de tentoonstelling We Are Animals. Foto Marco De Swart

Aanmelden Kunstbuzz We Are Animals - PO

Werk jij in het onderwijs en wil je dat de online Kunstbuzz ook naar jouw school komt? Meld je dan nu aan! Aanmelden van meerdere klassen per school is mogelijk, maar deze graag apart aanmelden (dus één klas per formulier).