6 april, 2021 - 22 oktober, 2021

De Kunsthal en hoofdsponsor ING slaan de handen ineen voor een nieuwe online editie van de Kunstbuzz, dit keer in de tentoonstelling We Are Animals! Schoolklassen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen zich hier gratis aanmelden voor een virtueel bezoek aan de tentoonstelling met woordkunstenaar Ivan Words.

In de tentoonstelling We Are Animals ontdek je het dierenrijk van de kunst. Sculpturen van gevederde ijsberen, monumentale schilderijen van aaibare katten en een zwevende olifant: buitengewone dierlijke creaties van ruim dertig hedendaagse kunstenaars komen samen in de Kunsthal. De werken tonen de relatie tussen mens en dier en laten zien hoe wij mensen naar onszelf kijken aan de hand van dieren. Waarom vinden wij dieren schattig? Welke menselijke eigenschappen geven wij aan dieren? En waarom zijn we zo gefascineerd door wilde dieren?

Je eigen gedicht of rap

Woordkunstenaar Ivan Words neemt leerlingen uit het voortgezet onderwijs (circa 12 – 16 jaar) mee in zijn beleving van de tentoonstelling We Are Animals. Hij daagt de leerlingen uit na te denken over hoe zij beelden om kunnen zetten in woorden, en laat zien hoe ze hun mening of hun interpretatie van een kunstwerk kunnen vertalen in een verhaal. De leerlingen maken in de videoworkshop in drie stappen vervolgens hun eigen gedicht, rap, dialoog of stripverhaal.

Kunstbuzz Ivan Word met ING Leeuw_Medium.jpg
Woordkunstenaar Ivan Words samen met de ING Leeuw in de tentoonstelling We Are Animals. Foto Marco De Swart

Hoe werkt het?


STAP 1. Meld je klas hier aan. De online Kunstbuzz We Are Animals VO is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs (circa 12 - 16 jaar). Deelname is gratis. 

STAP 2.  Je ontvangt binnen vijf werkdagen het lespakket op school met hierin:

  • voor iedere leerling de Kijkwijzer
  • folder van de tentoonstelling We Are Animals
  • handreiking voor de docent met mogelijkheden om de les in te vullen

STAP 3.  Je ontvangt per mail een link naar de verschillende onderdelen van de video-les. 

Duur video's totaal: 16 minuten, plus 15 minuten schrijftijd. De opdrachten in de Kijkwijzer duren circa 30 minuten. De les kan naar wens worden uitgebreid of aangepast, zie hiervoor de tips in de handreiking. 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 22 oktober 2021 (zolang de voorraad strekt). 

Zie ook

We Are Animals Low Res 07.JPG
Tentoonstelling We Are Animals in Kunsthal Rotterdam. Foto Marco De Swart

Aanmelden Kunstbuzz We Are Animals VO

Werk jij in het onderwijs en wil je dat de online Kunstbuzz ook naar jouw school komt? Meld je dan nu aan! Aanmelden van meerdere klassen per school is mogelijk, maar deze graag apart aanmelden (dus één klas per formulier).