zo 14 Jul
13:00 - 17:00
Soul Sounds

Kunsthal Live op zondag 14 juli

Geniet deze zomer zes zondagen lang van live muziek en DJ’s, food & drinks en fashion & art tijdens het gratis buitenfestival Kunsthal LIVE OP ZONDAG. Op zondag 14 juli trapt Joshua J Kunsthal LIVE af met zijn wavy soul sound, waarna de soulvolle Jeangu Macrooy het podium overneemt!

Dit jaar bracht Josua J zijn eerste EP ‘1998’ uit, vernoemd naar zijn geboortejaar. Eerder kwam de jonge artiest al onder de aandacht van niemand minder dan rapper en producer Dr. Dre. Joshua J brengt je in de juiste zonnige sfeer voor een perfecte zondag in het Museumpark!

Headliner

Na performances op festivals als Lowlands, Eurosonic en North Sea Jazz Festival verovert Jeangu Macrooy op zondag 14 juli het podium van Kunsthal LIVE. De soulvolle artiest groeide op in Suriname waar hij op zijn dertiende zijn eerste gitaar kreeg. In 2014 verhuisde hij naar Nederland  om zijn muzikale droom waar te maken. Een samenwerking met producer Perquisite en een platencontract bij het label Unexpected Records volgde. Met zijn laatste album 'Horizon' zet Jeangu Macrooy de volgende stap in zijn bloeiende carrière. Laat je deze zondag meenemen op een muzikale reis!

De host op deze mooie dag is actrice Imanuelle Grives en DJ Shug La Sheedah staat met een groovy selectie voor je klaar om je ook tussen de live acts door te laten dansen.

Programma zondag 14 juli 

13.00 uur DJ Shug La Sheedah
14:00 uur Joshua J
15:15 uur Jeangu Macrooy
16:00 uur DJ Shug La Sheedah

Specials zo 14 juli 

12:00 - 13:00 Silent Disco
14:15 - 15:00  Special Tour
Street Dreams
16:00 - 16:45 Museumpark Natuurtour
hele dag Kids Schatgravers
Speurtocht
hele dag Mobiele Atelier
All you can Art

Special Tours & Art

Iedere zondag om 14.15 uur kun je de tentoonstelling ‘Street Dreams’ door de ogen van echte Rotterdamse smaakmakers zien. In een special tour - in samenwerking met het HipHopHuis - ontdek jij hun passie voor hiphop en streetwear. Dit keer staat niet het werk in de tentoonstelling centraal – hoewel je deze natuurlijk ook goed kunt bekijken – maar juist het persoonlijke verhaal van het duo.  

Vanwege groot succes en op veler verzoek geven ook deze week Meryem en haar moeder Najate de Special Tour. Wil je zeker zijn van een plekje in de tour, meld je dan snel aan via aanmelden@kunsthal.nl

Najate (66, gepensioneerd lerares basisonderwijs) en Meryem (35, parttime fondsenwerving Theater Zuidplein en freelance art director en stylist) tonen door hun beeldtaal aan dat vrouwen - ongeacht religie, afkomst of sociale normen - zelf kunnen bepalen wat ze doen met hun lijf en leven. Hun focus op streetwear, een kleurrijke mix met Marokkaanse invloeden, laat zien hoe verschillende werelden prima kunnen samenleven en dat we onze verschillen juist mogen vieren. Lees hier meer over Meryem en haar inmiddels even bekende moeder Najate, die door Meryem is omgeturned in een waar stijlicoon. 

En ook: de kunstenaars van All you can Art staan elke zondag buiten in hun mobiele atelier klaar om de kunstenaar in jou naar boven te halen. En ga op stap met een stadsbioloog van het Natuurhistorisch Museum en ontdek de natuur van het Museumpark.

1.jpg
DJ Shug La Sheedah

Kids

Het festival warmt elke zondag vanaf 12.00 uur op met een Silent Disco. En kinderen en families kunnen zich de hele middag uitleven tijdens de ‘Schatgravers speurtocht’ in en om het Kunsthalgebouw.

FOTO EN VIDEO

Tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG worden er foto- en video-opnames gemaakt. Door deel te nemen aan het festival ga je akkoord met gebruik van deze foto- en filmbeelden door de Kunsthal Rotterdam.

Kijk hier voor alle zondagen

Schermafbeelding 2019-07-01 om 13.28.38.png
Joshua J
Schermafbeelding 2019-07-01 om 14.10.41.png
Jeangu Macrooy
Kunsthal LIVE OP ZONDAG_8juli2018_foto MarcoDeSwart (181).JPG
LIVE OP ZONDAG