zo 7 Jul
13:00 - 17:00
kick-off met Winne

Kunsthal Live op zondag 7 juli

Geniet deze zomer zes zondagen lang van live muziek en DJ’s, food & drinks en fashion & art tijdens het gratis buitenfestival Kunsthal LIVE OP ZONDAG. Op zondag 7 juli trappen we af met niemand minder dan Rotterdams eigen Winne!

Getekend bij Hip-Hop label Top Notch bracht de rapper in 2009 zijn debuutalbum Winne Zonder Strijd uit. Met succesvolle tracks als W.I.N.N.E, Zegevieren en Lotgenoot tourde hij door Nederland en België. Vorige zomer verscheen zijn langverwachte tweede album Oprecht Door Zee (ODZ) en met zijn eigen platenlabel Couture 33 biedt Winne jonge artiesten een platform. Met autobiografische teksten als in het onlangs uitgebrachte 'Winti' representeert Winne ook tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG de Ecktuh Ecktuh!

muziekprogramma zo 7 juli 

13.00 uur DJ Cutnice
14:00 uur Djesco
(i.s.m. Music Matters)
15:15 uur Winne
16:00 uur DJ Cutnice

Specials zo 7 juli 

12:00 - 13:00 Silent Disco
14:15 - 15:00  Special Tour
Street Dreams:
Meryem & Najate
16:00 - 16:45 Museumpark Natuurtour
hele dag Kids Schatgravers
Speurtocht
hele dag Mobiele Atelier
All you can Art

Voorprogramma

Maar eerst laat de jonge rapper Djesco zien wat hij in huis heeft, in samenwerking met Music Matters. In de categorie De Belofte won de artiest vorig jaar nog een Rotterdam Music Award. Geboren in Groningen als Remi Balorian vond Djesco als 14-jarige zijn echte thuis in Rotterdam. Hier inspireerde de levendige hip hop scene hem om zich te ontwikkelen in de muziek, met als resultaat zijn eerste EP ‘Ver Weg’. Ook de winst van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2018 is een blijk van waardering voor Djesco’s talent en potentie.

Tussen de live acts door brengt DJ Cutnice de beste hip hop, boogie en soul tunes en is de enige echte MC JR onze host van de dag.

Special Tours & Art

Iedere zondag om 14.15 uur kun je de tentoonstelling ‘Street Dreams’ door de ogen van echte Rotterdamse smaakmakers zien. In een special tour - in samenwerking met het HipHopHuis - ontdek jij hun passie voor hiphop en streetwear. Dit keer staat niet het werk in de tentoonstelling centraal – hoewel je deze natuurlijk ook goed kunt bekijken – maar juist het persoonlijke verhaal van het duo.  

Aankomende zondag is het de beurt aan Meryem Slimani en haar inmiddels even bekende moeder Najate, die door Meryem is omgeturned in een waar stijlicoon. Najate (66, gepensioneerd lerares basisonderwijs) en Meryem (35, parttime fondsenwerving Theater Zuidplein en freelance art director en stylist) tonen door hun beeldtaal aan dat vrouwen - ongeacht religie, afkomst of sociale normen - zelf kunnen bepalen wat ze doen met hun lijf en leven. Hun focus op streetwear, een kleurrijke mix met Marokkaanse invloeden, laat zien hoe verschillende werelden prima kunnen samenleven en dat we onze verschillen juist mogen vieren.

En ook: de kunstenaars van All you can Art staan elke zondag buiten in hun mobiele atelier klaar om de kunstenaar in jou naar boven te halen. En ga op stap met een stadsbioloog van het Natuurhistorisch Museum en ontdek de natuur van het Museumpark.

Kids

Het festival warmt elke zondag van 12.00 tot 13.00 uur op met een Silent Disco met DJ Obradsky. En kinderen en families kunnen zich de hele middag uitleven tijdens de ‘Schatgravers speurtocht’ in en om het Kunsthalgebouw.

AANMELDEN TOURS

Aanmelden voor de Museumpark Natuurtour kan op de dag zelf 'bij de bakfiets' voor de Kunsthal. Maar, wil je zeker zijn van een plaats? Stuur dan een mail naar aanmelden@kunsthal.nl o.v.v. de datum en naam van de tour. Je hoort z.s.m. of er nog plek is. 

De Special Tour van Meryem en Najate is inmiddels volledig volgeboekt.

Foto_Meryem.jpg
Meryem en Najate
MMEN_WINNE-5753.JPG
Winne
Djesco.jpg
Djesco
MC JR.jpg
MC JR
Kunsthal Live op zondag_1 juli_foto Fred Ernst_LR.jpg
All you can Art

FOTO EN VIDEO

Tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG worden er foto- en video-opnames gemaakt. Door deel te nemen aan het festival ga je akkoord met gebruik van deze foto- en filmbeelden door de Kunsthal Rotterdam.

Kijk hier voor alle zondagen