7 maart, 2020

Speciaal voor Museumnacht neemt fotograaf Peter de Krom je mee in zijn verhalen over zijn geboorteplaats Hoek van Holland. Ontdek in deze exclusieve tour tijdens Museumnacht op zaterdag 7 maart zijn haat-liefde verhouding met 'de Hoek' en hoe je met een flinke dosis humor een onderwerp behandelt.

Groepsgedrag, menselijke gewoontes en humor zijn een rode draad in De Kroms series over Hoek van Holland. Ze moeten ervoor moeten zorgen dat Rotterdammers Hoek van Holland meer gaan omarmen als een stukje van eigen stad. Vijf van Peter de Krom’s op zichzelf staande beeldverhalen worden getoond. De scootmobielclub, de naaktlopers in het duin en de ten dode opgeschreven palmboom op het strand ademen de ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ mentaliteit van een dorp dat op het punt staat te veranderen. 

Exclusieve Tour door Peter de Krom tijdens Museumnacht010

Zaterdag 7 maart 21.00 - 21.30 uur
Zaterdag 7 maart 22.00 - 22.30 uur

Peter de Krom

Peter de Krom heeft zijn geboorteplaats nooit helemaal begrepen. Hij vertrok naar Breda voor de foto-opleiding aan Academie Sint Joost (2010). Hoek van Holland trok aan hem en hij keerde in 2010 met zijn camera terug. Met een scherp observatievermogen brengt hij verhalen van bewoners en alledaagse taferelen voor zijn lens. In het doodgewone vindt hij zijn onderwerp; zonaanbidders op de parkeerplaats op een zomerdag of moeder en kind bij een draaimolen. Met deze tentoonstelling sluit meervoudig Zilveren Camera-winnaar Peter de Krom zijn fotocarrière af.

“Eigenlijk stap je met de expositie in het gevoel van Hoek van Holland. Of: wat het bij mij teweegbrengt als ik in dat dorp ben. Het is natuurlijk heel subjectief. Het laat niet zozeer zien wat Hoek van Holland is, maar is meer een blik op hoe het kan zijn. Ik denk dat je dit soort verhalen kan blijven maken daar, omdat het alleen maar extremer zal worden.” – Peter de Krom

Zie ook

200206-FE0549-FredErnst-30cm_LR.jpg
Peter de Krom. Hoek van Holland, foto Fred Ernst
3. Scootrangers, Peter de Krom, Hoek van Holland.jpg
Scootrangers, Peter de Krom, Hoek van Holland