7 maart, 2020 20:00 - 01:00

Dompel je tijdens Museumnacht onder in de magische universums van de uitzonderlijk creatieve geest Thierry Mugler en #GetMuglerized! Geniet van een Glamorous Night of Future, Fun & Fashion. Mother's Vineyard neemt je mee in live performances, posing workshops, latex & cyborgs, insect inspiration, dance and drama.

Tijdens Museumnacht010 kun je in de Kunsthal tot diep in de nacht alle tentoonstellingen bekijken. Van het theatrale spektakel ‘Thierry Mugler: Couturissime’ en de erotische fotografie van Sanne Sannes tot vier eeuwen teken- en schilderkunst in de tentoonstelling Meesterlijk!

Host van de avond is Amber Vineyard, Mother van House of Vineyard. Maak je klaar voor een flinke dosis grensverleggende, zinnenprikkelende verbeelding! 

Posing Performance & Workshop ‘The Insects’
21.00 uur en 23.00 uur

Geïnspireerd op de looks in de tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime, verrassen 'The Insects' je met extreme posing. Wat dit precies inhoudt, dat moet je zelf ontdekken, maar één ding is zeker: ook jij leert deze avond hoe je de perfecte pose uitvoert. Be ready to steal the show!

Performance The Haute Couture Twins
21.45 uur en 23.45 uur

Denk aan latex, fashion en pruiken: The Haute Couture Twins van voguing house The House of Mugler stelen de show in het Auditorium van de Kunsthal en nemen je mee in een wervelende new way vogue performance.  

1. Thierry Mugler_Couturissime_Kunsthal_ Installation shot LR_Marco De Swart.jpg
Thierry Mugler: Couturissime, foto Marco De Swart

Cyborg Performance
22.15 uur en 00.00 uur

Geïnspireerd op de akte Futuristic & Fembot Couture - met aerodynamische en robotachtige kostuums - presenteert non-binary artist Parisa een theatrale act. 

parisa.PNG
Parisa
The most beautiful animal on earth is the human being
Thierry Mugler

Ook tijdens Museumnacht010

Kunsthal X MOAM X Couturissime
22.30 uur en 00.40 uur

In samenwerking met MOAM geven tien modetalenten een eigen interpretatie op de theatrale creaties van Mugler. Het prachtige resultaat kun je tijdens Museumnacht010 de hele avond bewonderen!

KunsthalXMOAMXCouturissime_6feb2020_fotoFredErnst (34).jpg
Kunsthal X MOAM X Couturissime, foto Fred Ernst

'Turn to the Left' - fashion photobooth 
doorlopend

Wat is een #GetMuglerized Museumnacht zonder speciale foto area? Onze fotograaf hyped je op en zet jou Muglerized op de foto. 

Music

DJ Arakaza staat voor je klaar achter de draaitafel in het Auditorium met de juiste selectie aan tunes en in het Kunsthalcafé zorgt DJ Soulfania ervoor dat je wel moét dansen. 

4. Christian Gautier, Outfits Thierry Mugler.LR.jpg
Christian Gautier, stage costumes for the show Mugler Follies, 2013. Photo: Christian Gautier / © Manfred Mugler. Outfits: Thierry Mugler.

laatste kans voor Thierry Mugler: Couturissime

Laatste kans om de spectaculaire tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissme te ontdekken! Pak je kans tijdens Museumnacht010, want na zondag 8 maart valt het doek en reist de tentoonstelling door naar München. Bewonder meer dan 150 outfits en nog nooit eerder vertoond materiaal in een wervelend, multimediaal ontwerp. Duik in Mugler’s unieke verbeeldingskracht waarin perfectionisme, Hollywood-achtige prestige, dromen, exotische wezens, erotiek en sciencefiction elkaar afwisselen!

Koop nu je ticket!

Bekijk meer