vr 3 Mei
20:00
Science Fiction

Bright Night

Op vrijdagavond 3 mei organiseert de Kunsthal in samenwerking met techplatform Bright.nl een avond waarop de sciencefiction wereld van Star Wars de hoofdrol speelt!

Industrieel ontwerper Roy Gilsing bouwt in zijn vrije uren replica's van Star Wars-lichtzwaarden die amper zijn te onderscheiden van de props uit de films. Hij verkoopt er zelfs onderdelen voor. Op Bright Night vertelt hij over deze bijzondere subcultuur.

Bright-presentatrice en theoretisch natuurkundige Anna Gimbrere vertelt over de wetenschappelijk kant achter dit fictieve wapen. Kevin Beentjes, bioloog bij Naturalis, geeft een presentatie over de verscheidene 'species' in het Star Wars universum.

David Lemereis presenteert de live Uitpakparty-gadgetshow, ook deze staat helemaal in het teken van sciencefiction. Aansluitend is er een hands-on sessie.

Vervolgens kun je de tentoonstelling 'Science Fiction: A Journey into the Unknown' bezoeken en is er - in samenwerking met de cosplayers van Dutch Garrison - een pre-party in het Kunsthalcafé voor ‘May the 4th Be With You’, ook wel bekend als Star Wars Day.

Koop nu je ticket!

Wat: Bright Night 
Waar: Kunsthal Rotterdam
Wanneer: Vrijdagavond 3 mei
Inloop vanaf 19.30 uur. Start 20.00 uur sharp.

€ 15,- regulier
€ 10,- CJP/student

Koop nu je tickets

Zie ook

Erwin van der Zande van Bright nam alvast een kijkje in de tentoonstelling 'Science Fiction: A Journey into the Unknown'!

OpeningScienceFiction_Kunsthal_fotoMarcoDeSwart_LR (72).JPG
Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu