9 september, 2017 10:00 - 14 januari, 2018 17:00

Katten zijn populairder dan ooit! In de tentoonstelling 'Kattenliefde. Negen levens in de kunst' waant jong en oud zich een kat door al sluipend en spinnend de tentoonstelling te ontdekken. In negen interactieve opdrachten kruip je in de huid van je favoriete kat!

1. Sluipen als een kat

Je begint simpel, sluipen moet je, lenig als een kat! Katten doen dat op vier poten, maar doe je het liever op twee benen, vooruit dan mag dat. 

2. Praat een woordje kats

Miauwen, blazen en spinnen - veel meer geluiden kunnen katten niet verzinnen. Nou ja, 's nachts kunnen ze ook nog janken, maar dan houd het echt op met de kattenklanken. Probeer het zelf eens prrrrr, blaas of miauw! 

3. Vallen als een kat

Katten komen altijd op hun pootjes terecht, veilig vallen dat is routine! Voor de zekerheid hebben we voor jou een trampoline.

4. Kattenogen kijken

Katten hebben prachtige ogen, je ziet ze zelfs 's nachts, niet gelogen! Probeer het zelf eens en ontdek hoeveel kattenogen jij in het donker kan zien.

5. Miauw-karaoke

Dit is gewoon karaoke maar dan met miauwen. Dan hoef je minder op je zangtalent te vertrouwen. 

6. Katwalk

Fotomodellen, ga eens opzij. De Katwalk is voor katten, je mag wel meedoen maar denk dan even niet aan Doutzen Kroes. Verplaats je in een echte diva en doe als een poes! 

7. Bespinnen

Ga heerlijk liggen en begin te spinnen, in een cursus niksen kom je weer helemaal bij zinnen! 

8. Kattenneusje

Zes geuren zijn verstopt in zes kattenbakken in deze hal. Stop je neus er eens in en vertel: wat ruik je dan zoal?

9. Photobooth

Kies een mooie kattensnoet, en laat zien hoe een echte kat poseren doet!

Kattenhemel

Heb je afscheid moeten nemen van je geliefde kat? Neem een foto mee en geef hem/haar een eervol plekje in de kattenhemel. 

Meer kattennieuws

170910-FE0602-FredErnst-30cm.jpg
Vallen als een kat! Foto: Fred Ernst
170910-FE0750-FredErnst-30cm.jpg
Lekker niksen als een kat. Foto: Fred Ernst
Kunsthal Shop en terras weer open!
De Kunsthal Shop en het terras van het Kunsthalcafé zijn weer open van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30 uur. De Kunsthal is momenteel nog gesloten. Blijf op de hoogte.
Meld je aan voor de nieuwsbrief