1 Jul -
5 Aug
14:00 - 17:00
Zomers buitenfestival

Kunsthal LIVE OP ZONDAG

Geniet deze zomer zes zondagen lang van live muziek en DJ’s, food & drinks en fashion & art tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG. Kom kijken, luisteren, feesten en dansen, doe mee met All you can Art en ontdek jouw passie voor cultuur tijdens een van de instaptours. Dit zomerse buitenfestival in het Museumpark vindt plaats van zondag 1 juli t/m zondag 5 augustus 2018 van 14.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk!

De laatste editie alweer van Kunsthal LIVE OP ZONDAG 2018! De zonovergoten reeks wordt dit weekend feestelijk afgesloten door host Jörgen Raymann met een soulvol optreden van Michelle David & The Gospel Sessions en meer!

Michelle David groeide op in New York en begon op haar vierde al met zingen. Sinds 2015 maakt ze samen Onno Smit en Paul Willemsen muziek onder de naam Michelle David & The Gospel Sessions en inmiddels zijn er al drie albums uitgebracht. Michelle David: ‘’Het is onze interpretatie van Gospel, gewikkeld in een dekentje van Soul, Blues, Jazz and Afrobeat”. Verwacht een krachtige performance gevuld met de boodschap van liefde en verbintenis.

Veelzijdig entertainer en creatieve duizendpoot Josimar Gomes bijt deze zondag het spits af. Zijn muziek wordt gekenmerkt door invloeden van jazz, funk, soul en elektrische muziek. Met Mos Def en The Roots als inspiratiebronnen brengt hij nieuwe perspectieven over zijn omgeving, persoonlijke groei en sociale kwesties. Josimar neemt je mee in zijn eigen muzikale reis! 

Ook Kunsthal resident DJ Git Hyper is deze zondag van de partij. In de jaren negentig maakte de Rotterdamse DJ onderdeel uit van de groep SFeQ, waarmee hij meerdere albums opnam en veelvuldig door Europa toerde; iets wat hij daarna ook deed met ZUCO 103 en hiphopcollectief DuvelDuvel. Hij was de eerste DJ die optrad met het Metropole Orkest en was ook als resident te zien in verschillende tv-programma’s zoals Raymann Is Laat. Achter de draaitafels staat DJ Git Hyper gegarandeerd voor de beste tunes, dus dansen zul je zeker! 

Diverse tours

Elke zondag zijn er Fashion Tours door kenners uit de modewereld, waaronder Fiona Hering en Margreeth Olsthoorn, in de tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years.  Ga op stap met een stadsbioloog van Het Natuurhistorisch en ontdek de natuur van het Museumpark. Kinderen en families kunnen zich fantasievol uitleven tijdens de Theatertour. En de kunstenaars van All you can Art staan elke zondag in hun mobiele atelier klaar om de kunstenaar in jou naar boven te halen!

Picknickmand

Liever lekker lui? Dat kan ook! Duik met een Kunsthal LIVE picknickmand of andere lekkere hapjes en drankjes van de foodtrucks in het gras. Het wordt een mooie zomer!

Programma 14:00 - 17:00 uur

Zondag 1 juli Salsa All-Star band Marcando,
featuring MAITE HONTELÉ
DJ: Git Hyper
Host: Quintis Ristie
Zondag 8 juli  Convoi Exceptional
NEW COOL COLLECTIVE
DJ: Ari Deelder
Host: Winfried Baijens
Zondag 15 juli Maya Christina
ZUCO 103
DJ: Shug La Sheedah
Host: YMP
Zondag 22 juli MC JR & Th'Acquisition
GALLOWSTREET
DJ: Beau Zwart
Host: Imanuelle Grives
Zondag 29 juli Lady Shaynah
KUENTA I TAMBU
DJ: LOKA
Host: Derek Otte
Zondag 5 aug Josimar Gomes
MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS
DJ: Git Hyper
Host: Jörgen Raymann
Kunsthal_Lets go Sunday_fotoMarcoDeSwart (95).JPG
Kunsthal LIVE OP ZONDAG, foto Marco De Swart
Kunsthal_Lets go Sunday_fotoMarcoDeSwart (88).JPG
Kunsthal LIVE OP ZONDAG, foto Marco De Swart
Kunsthal_Lets go Sunday_fotoMarcoDeSwart (28).JPG
Kunsthal LIVE OP ZONDAG, foto Marco De Swart

Special Tours

Fashion Tour
Laat je rondleiden door kenners uit de modewereld door de tentoonstelling Viktor&Rolf.
Zondag 5 augustus: Het Rotterdamse fashion duo Annebel & Esther (Annebel de Kok en Esther van Brakel)

14:15 - 15:00

Kids Theatertour
Kruip in de huid van een fashion designer en show, na een reis door de Kunsthal, jouw eigen ontwerp

15:15 - 16:15

Museumpark Natuurtour
Ga op stap met onze buren van het Natuurhistorisch en ontdek de stadsnatuur van het Museumpark 

16:15 - 17:00

Aanmelden Tours

Aanmelden voor de tours kan op de dag zelf 'bij de bakfiets' voor de Kunsthal. Maar, wil je zeker zijn van een plaats? Stuur dan een mail naar aanmelden@kunsthal.nl o.v.v. de datum en naam van de tour. Je hoort z.s.m. of er nog plek is. 

BankGiro Loterij

Kunsthal LIVE OP ZONDAG wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij. De Kunsthal programmeert dit gratis toegankelijke buitenfestival in de zomer van 2018, 2019 en 2020.

Kunsthal LIVE

Kunsthal LIVE OP ZONDAG maakt onderdeel uit van het 'Kunsthal LIVE' programma. Onder deze titel programmeert de Kunsthal culturele evenementen om te inspireren, te leren, ter vermaken en te verbinden. Met dank aan het VSBfonds.

En ook:

Foto en video

Tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG worden er foto- en video-opnames gemaakt. Door deel te nemen aan het festival ga je akkoord met gebruik van deze foto- en filmbeelden door de Kunsthal Rotterdam. 

Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu