1 Jul -
5 Aug
14:00 - 17:00
Zomers buitenfestival

Kunsthal LIVE OP ZONDAG

Geniet deze zomer zes zondagen lang van live muziek en DJ’s, food & drinks en fashion & art tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG. Kom kijken, luisteren, feesten en dansen, doe mee met All you can Art en ontdek jouw passie voor cultuur tijdens een van de instaptours. Dit zomerse buitenfestival in het Museumpark vindt plaats van zondag 1 juli t/m zondag 5 augustus van 14.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk!

Op zondag 22 juli staan de jongens van Gallowstreet, de enfants terribles van de Nederlandse blaasmuziek, klaar om je weg te blazen. Dit twaalfkoppige collectief speelde al eerder op festivals als Dour, North Sea Jazz en Lowlands waar het dak eraf ging. De brassband uit Amsterdam heeft zich in een paar jaar tijd met een EP, twee albums en geweldige live shows opgewerkt naar de Nederlandse frontlinie van de blaasmuziek en live acts. In hun muziek hoor je invloeden terug van hip-hop, house, afrobeat en funk. Hoe Gallowstreet met hun blaasinstrumenten de voetjes moeiteloos van de vloer krijgt, maak je deze zondagmiddag mee!

Om 14:00 uur trappen we Kunsthal LIVE OP ZONDAG af met Rotterdamse beats en een lading energie van MC JR & Th’Aquisition. Dit duo won in 2017 de Sena Grote Prijs van Rotterdam en is al jaren actief in de Nederlandse muziekwereld én het Rotterdamse nachtleven. Jermaine als MC, vocalist en spoken word artiest en Jurgen als DJ/producer en evenementen organisator. 

Tussen de live acts door zal jong muzikaal talent Beau Zwart ons meenemen naar zijn klassieke achtergrond met een mix van soulvolle electronica en funky tunes van nu. Beau speelt al sinds zijn 9e piano en heeft zich vandaag de dag ontwikkeld tot muzikant, producer en DJ. Laat je deze zondag verbazen door de muzikale veelzijdigheid van Beau Zwart achter de draaitafels!

Diverse tours

Elke zondag zijn er Fashion Tours door kenners uit de modewereld, waaronder Fiona Hering en Margreeth Olsthoorn, in de tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years.  Ga op stap met een stadsbioloog van Het Natuurhistorisch en ontdek de natuur van het Museumpark. Kinderen en families kunnen zich fantasievol uitleven tijdens de Theatertour. En de kunstenaars van All you can Art staan elke zondag in hun mobiele atelier klaar om de kunstenaar in jou naar boven te halen!

Picknickmand

Liever lekker lui? Dat kan ook! Duik met een Kunsthal LIVE picknickmand of andere lekkere hapjes en drankjes van de foodtrucks in het gras. Het wordt een mooie zomer!

Programma 14:00 - 17:00 uur

Zondag 1 juli Salsa All-Star band Marcando,
featuring MAITE HONTELÉ
DJ: Git Hyper
Host: Quintis Ristie
Zondag 8 juli  Convoi Exceptional
NEW COOL COLLECTIVE
DJ: Ari Deelder
Host: Winfried Baijens
Zondag 15 juli Maya Christina
ZUCO 103
DJ: Shug La Sheedah
Host: YMP
Zondag 22 juli MC JR & Th'Acquisition
GALLOWSTREET
DJ: Beau Zwart
Host: Imanuelle Grives
Zondag 29 juli Lady Shaynah
KUENTA I TAMBU
DJ: LOKA
Host: Derek Otte
Zondag 5 aug Josimar Gomes
MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS
DJ: Git Hyper
Host: Jörgen Raymann
Kunsthal_Lets go Sunday_fotoMarcoDeSwart (95).JPG
Kunsthal LIVE OP ZONDAG, foto Marco De Swart
Kunsthal_Lets go Sunday_fotoMarcoDeSwart (88).JPG
Kunsthal LIVE OP ZONDAG, foto Marco De Swart
Kunsthal_Lets go Sunday_fotoMarcoDeSwart (28).JPG
Kunsthal LIVE OP ZONDAG, foto Marco De Swart

Special Tours

Fashion Tour
Laat je rondleiden door kenners uit de modewereld door de tentoonstelling Viktor&Rolf.
Zondag  22 juli: de Rotterdamse Marit Roosen van Blue City, oprichter van het slow fashion label KEES

14:15 - 15:00

Kids Theatertour
Kruip in de huid van een fashion designer en show, na een reis door de Kunsthal, jouw eigen ontwerp

15:15 - 16:15

Museumpark Natuurtour
Ga op stap met onze buren van het Natuurhistorisch en ontdek de stadsnatuur van het Museumpark 

16:15 - 17:00

Aanmelden Tours

Aanmelden voor de tours kan op de dag zelf 'bij de bakfiets' voor de Kunsthal. Maar, wil je zeker zijn van een plaats? Stuur dan een mail naar aanmelden@kunsthal.nl o.v.v. de datum en naam van de tour. Je hoort z.s.m. of er nog plek is. 

En ook:

BankGiro Loterij

Kunsthal LIVE OP ZONDAG wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij. De Kunsthal programmeert dit gratis toegankelijke buitenfestival in de zomer van 2018, 2019 en 2020.

Kunsthal LIVE

Kunsthal LIVE OP ZONDAG maakt onderdeel uit van het 'Kunsthal LIVE' programma. Onder deze titel programmeert de Kunsthal culturele evenementen om te inspireren, te leren, ter vermaken en te verbinden. Met dank aan het VSBfonds.

Foto en video

Tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG worden er foto- en video-opnames gemaakt. Door deel te nemen aan het festival ga je akkoord met gebruik van deze foto- en filmbeelden door de Kunsthal Rotterdam.