di 5 Okt
13:30 - 15:30
Bijzondere ontmoetingen

KunstKoppels

De Kunsthal organiseert op dinsdag 5 oktober, tijdens de Week tegen Eenzaamheid, weer een mooie editie van KunstKoppels. Tijdens KunstKoppels ontmoet je in de Kunsthal iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, achtergrond of leefwijze. Deze editie staat in het teken van de tentoonstelling We Are Animals. Na een introductie bezoek je als KunstKoppel de tentoonstelling waarin de relatie tussen mens en dier centraal staat. KunstKoppels wordt georganiseerd in samenwerking met Rotterdamse Helden, een jongerenproject van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV).

Ontdek samen met een onbekende het dierenrijk van de kunst in We Are Animals. Sculpturen van gevederde ijsberen, monumentale schilderijen van aaibare katten en een zwevende olifant: buitengewone dierlijke creaties van ruim dertig hedendaagse kunstenaars komen samen in de Kunsthal. Werken van onder meer Maurizio Cattelan, Candida Höfer, Paul McCarthy en David Shrigley tonen de relatie tussen mens en dier en laten zien hoe wij mensen naar onszelf kijken en proberen te begrijpen aan de hand van dieren. Een prikkelende tentoonstelling die je een spiegel voorhoudt en volop gesprekstof geeft!

WAT

KunstKoppels, een inspirerende middag met een bijzondere ontmoeting.

WAAR

Kunsthal Rotterdam

WANNEER

Dinsdag 5 oktober 2021
13.30 – 15.30 uur (Inloop vanaf 13.15 uur)
Je bent van harte welkom om na het programma nog even te blijven. Na afloop zal er voor koffie en thee worden gezorgd in het Auditorium en alle tentoonstellingen in de Kunsthal zijn tot 17.00 uur open.

KOSTEN

Entree volwassenen 16,50 euro inclusief kopje koffie of thee (Rotterdampas en Museumkaart zijn geldig). Voor studenten zijn de tickets voor Kunstkoppels gratis. Reserveer nu!

Boek hier je ticket!

Studenten

Wil jij meedoen met KunstKoppels? Ben je geïnteresseerd om een verbintenis aan te gaan met een ‘onbekende’ van een andere generatie, simpelweg door samen te kijken, te praten en na te denken over kunst? Meld je dan hier aan, er is beperkt plaats beschikbaar. Deelname voor studenten is gratis. 

Zie ook

We Are Animals_KunsthalRotterdam_FotoMarcoDeSwart_LR (1).JPG
Diverse werken van kunstenaar Paola Pivi in We Are Animals. foto Marco De Swart
We Are Animals 22 juni 2021 Low Res 12.JPG
We Are Animals, Kunsthal Rotterdam, foto Marco De Swart