2 oktober, 2016 11:00 - 16:30

De Kunsthal blijft met het ‘Making Africa Festival’ in Afrikaanse sferen. In samenwerking met Afrovibes en Vitra Design Museum organiseert de Kunsthal zondag 2 oktober een bruisende dag voor jong en oud met verschillende optredens, workshops en rondleidingen. En natuurlijk ook met Afrikaanse muziek en eten. Het Afrovibes Festival 2016 geeft enkele voorproefjes van jonge en vernieuwende makers onder de noemer Young & Urban Afrika.

Een greep uit de activiteiten..

Storyteller en theatermaker Ogutu Muraya, bekend van zijn voorstelling ‘Nobody knows my name’ en optreden tijdens Afrovibes 2015, vermengt in een intieme setting Afrikaanse roots en storytelling met zijn ervaringen van het leven in Nederland. 

Lady Africa laat toeschouwers een wervelende fashionshow beleven gericht op Afrikaanse mode. Met haar Nederlandse en Afrikaanse roots en innovatieve aanpak slaat Lady Africa een brug tussen Afrika en de rest van de wereld. Ze importeert hoogstaande mode en accessoire labels van veelbelovende ontwerpers uit Afrika. Haar visie en artistieke invulling verbindt culturen en brengt kleur op de Nederlandse straat.

Amartey’s muzikale sound, bekend van zijn track ‘Nobody like you’ en winnaar van de talentenshow SuperSongDag van FunX, is te omschrijven als afrobeats met pop-invloeden. Amartey raakte geïnspireerd door mensen uit zijn omgeving en zangers als R. Kelly, Michael Jackson en Afrikaanse artiesten als Kojo Antwi en Castro.

En last but not least... Niels Crama, oogchirurg en verzamelaar van C-Stunners, geeft een lezing over deze bijzondere brillen van Cyrus Kabiru.  Crama vertelt over Cyrus Kabiru en hoe hij op het idee kwam om C-stunners te maken. Daarnaast vertelt hij over zijn eigen ontdekking van deze excentrieke brillen en waarom hij ze zo fantastisch vindt. In het KunsthalLAB maak je de mooiste brillen geïnspireerd op de Afrikaanse kunstenaar Cyrus Kabiru. Kijk eerst naar zijn C-Stunners in de tentoonstelling!

Ontwerp je eigen tas ‘African style’

Samen met Haadjar Fris van Fris Projecten kun je de hele ochtend aan de slag om plastic tassen om te toveren tot ware design kunstwerkjes. 
 

Programma Making Africa Festival

Doorlopend Workshop C-Stunners maken  KunsthalLAB alle leeftijden
11:00 - 11:45                 Familie tour with the curator of Vitra Design Museum Hal 1 alle leeftijden, Engels (met Nederlandse tolk)
11:00 - 13:00 Tasjes maken met Haadjar Fris Auditorium alle leeftijden
12:30 - 12:45 Lezing door Niels Crama Auditorium alle leeftijden
12:30 Storyteller en theatermaker Ogutu Muraya Hal 1 vanaf 16 jaar, Nederlands
13:00 - 13:45 Familierondleiding  Hal 1 alle leeftijden
13:00 - 13:20 Afrobeats van Amartey Auditorium alle leeftijden
14:00 Storyteller en theatermaker Ogutu Muraya Hal 1 vanaf 16 jaar, Nederlands
14:30 - 15:15 Familierondleiding Hal 1 alle leeftijden, Nederlands
15:00 - 15:30 Fashion show Lady Africa Auditorium alle leeftijden
15:30 - 15:50 Afrobeats van Amartey Auditorium  alle leeftijden
16:15 - 16:30 Lezing door Niels Crama Auditorium alle leeftijden

Deelname is gratis op vertoon van een geldig Kunsthal entreeticket, Museumjaarkaart of Rotterdampas.

TIP: Op zondag 9 oktober strijkt het Afrovibes Festival neer in het Maaspodium met dans en muziek uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika.

Lady Africa.jpg
Lady Africa
Trailer Afro Vibes 2016

Links

zie ook