14 september, 2017 11:00 - 13:00

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met de Willem de Kooning Academy de vierde van een reeks masterclasses - exclusief voor studenten - door bijzondere kunstenaars. Na fotograaf Peter Lindbergh, kunstenaar Jordy van den Nieuwendijk en fotograaf en kunstenaar Erwin Olaf is het nu de beurt aan choreograaf Conny Janssen.

Naar aanleiding van het vijfentwintigjarig jubileum van Conny Janssen Danst toont de Kunsthal van 9 september t/m 1 oktober ‘Conny Janssen Danst 25’, een unieke kijk in het werk van een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen van Nederland. Tijdens de masterclass gaat Conny Janssen in op het creatieve maakproces en is er alle ruimte voor een gesprek met studenten van diverse kunst- en dansacademies.

HET MAAKPROCES VAN BINNENUIT

Tijdens de masterclass wordt door Conny de kern van het creatieve proces blootgelegd. Onderwerpen die aan bod komen zijn niet alleen het vak van choreograferen, maar ook de keuzes die daarin gemaakt dienen te worden en de criteria die daarbij van belang zijn om uiteindelijk tot een artistiek hoogwaardige productie te komen. Wat is het spanningsveld tussen het denkproces van Conny en de vonk van inspiratie via haar dansers? Wanneer is iets ‘af’? De masterclass gaat in op wat normaal voor iedereen verborgen blijft: het maakproces van gelauwerd choreografe Conny Janssen.

Na de masterclass is er gelegenheid de tentoonstelling ‘Conny Janssen Danst 25’ in de Kunsthal te bezoeken.

MELD JE HIER AAN

Deelname aan deze masterclass EXCLUSIEF VOOR STUDENTEN is alleen mogelijk op vertoon van een geldig Kunsthal toegangsbewijs* en je studentenkaart en registratie vooraf via http://at.wdka.nl/connyjanssen

*Op vertoon van een geldige WdKA-studentenkaart is de toegang op 14 september gratis. Voor overige studenten gelden de volgende entreeprijzen:

t/m 18 jaar € 2,00
CJP en studenten t/m 26 jaar € 6,00

Deze masterclass komt tot stand mede dankzij een bijdrage van Nationale-Nederlanden. 

KOOP NU TICKETS!

ZIE OOK

2014_ConnyJanssen_repeteert_in_studio_fotograaf_RobHogeslag.JPG
Conny Janssen repeteert. Foto: Rob Hogeslag
01. ConnyJanssenDanst_INSIDEOUT_Foto_Leo van Velzen_LR.jpg
INSIDE OUT. Foto: Leo van Velzen
05. ConnyJanssenDanst_HOME_Leo van Velzen_LR.jpg
HOME. Foto: Leo van Velzen