Volg het maakproces
HYPE HOUSE

Kunsthal MatchMaker

TikTok-performance in Kunsthal LIVE MatchMaker! De Kunsthal geeft, met de nieuwste Kunsthal LIVE samenwerking MatchMaker, een Rotterdamse culturele smaakmaker opdracht een performance te ontwikkelen. Deze creatieve MatchMaker kiest vervolgens drie andere makers uit diverse disciplines. MatchMaker is een ode aan samenwerken, aan creatieve makers, aan performance art en het maakproces - met of zonder afstand. De eerste editie van Kunsthal MatchMaker is in handen van createur Ellie Uyttenbroek. Samen met haar team ontwikkelt zij een online/offline performance met de dynamiek van de populaire TikTok-app als uitgangspunt.

Ellie Uyttenbroek werkt voor de performance HYPE HOUSE samen met co-createuren Joeri Woudstra, regie en sounddesign, en Pia Canales, casting en research. Schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld draagt een gedicht voor ter begeleiding van de – last but not least – 28 Rotterdamse TikTok-tieners, gecoacht door danser Giorgio Lepelblad uit Scapino’s Young Talent Program. Dit massale TikTok-kordon speelt op zaterdag 18 juli live de performance op de roostervloer voor de Kunsthal. De performance wordt gezamenlijk ontwikkeld, geproduceerd en gerepeteerd, waarbij het maakproces tegelijkertijd door een videoteam wordt gevolgd en vastgelegd. Het publiek krijgt zo een kijkje achter de schermen. 

Bekijk hier de performance!

Making-of HYPE HOUSE

Bliksemdansjes 

Voor Uyttenbroek was het direct duidelijk dat TikTok het middelpunt van de performance moet gaan worden. “Ik geloof sterk dat dit snel groeiende, energieke platform in de toekomst steeds meer de toon aangeeft. Een groot deel van de huidige generatie tieners is vergroeid met het medium en geneert zich niet om ‘te pas en te onpas’ bliksemdansjes op te voeren in de openbare ruimte; offline en online. Maar dit spontane medium kan juist ook goed worden ingezet om geregisseerde, artistieke inhoud te tonen. Fantastisch om te experimenteren met deze cast van jonge, creatieve TikTokkers, en een ‘dreamteam’ van creatieve makers”, vertelt Uyttenbroek.

Performance

HYPE HOUSE wordt op zaterdag 18 juli door een 28-koppig TikTok-kordon live uitgevoerd bij de Kunsthal en zal bovenal worden gefilmd, gestreamd en natuurlijk getiktokt worden. Benieuwd? Volg hier en op de Kunsthal social media het maakproces. 

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij