De hele maand mei

In de maand mei staat de Kunsthal in het teken van de bij! Sinds het najaar van 2014 wonen twee bijenvolken op het dak van de Kunsthal om voor de bestuiving van de omringende flora in het Museumpark te zorgen. Duik tijdens Meimaand Bijmaand in de wereld van de bij en ontdek hoe groot het nut is van deze kleine diertjes en waarom extra aandacht nodig is. In samenwerking met Odin lichten we op deze pagina verschillende online activiteiten uit.

Bonusaflevering PETCAST over de bij

De afgelopen drie afleveringen van deze Kunsthal podcast ging Dide Vonk in gesprek over de relatie tussen mens en dier ter gelegenheid van de tentoonstelling We Are Animals. Maar hoe zit het met de kleine dieren, zoals de bij? Omdat de Meimaand Bijmaand weer is begonnen vertelt Odin imker Jos Willemse in deze bonusaflevering van PETCAST alles over de leefwereld van de bij. Want waarom staat er een bijenkast op het dak van de Kunsthal? Wat doet een imker eigenlijk? En hoe ver gaat de band tussen mens en bij terug? Luister deze aflevering in je favoriete podcastapp of Spotify!

Jos en Dide op het dak van de Kunsthal.jpg
Imker Jos Willemse en podcastmaker Dide Vonk op het dak van de Kunsthal

Virtuele bijentour

Ga in deze video op bijentour met imker Jos van Odin en zie hoe hij een nieuw bijenvolk plaatst op het dak van de Kunsthal!

Webinar: Hoe help ik de bij in mijn eigen omgeving?

Op 20 mei geeft Odin een webinar over hoe je nou in je eigen omgeving de bij en andere insecten helpt. Imker Jos heeft live praktische tips voor je eigen tuin, balkon of straat. Meld je hier aan.

301a3f5a-ca16-4847-ae80-3e482be7bf90.jpg
Jos en Jan plaatsen kast op de kunsthal.jpg

Zie ook

Kunsthal Shop en terras weer open!
De Kunsthal Shop en het terras van het Kunsthalcafé zijn weer open van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30 uur. De Kunsthal is momenteel nog gesloten. Blijf op de hoogte.
Meld je aan voor de nieuwsbrief