13 & 14
Apr
Kunsthal Weekend

Sci-Fi Weekend

In april kun je een heel weekend lang genieten van de fascinerende wereld van sciencefiction. Duik in het onbekende tijdens een lezing over buitenaards leven. Speel de tofste sciencefiction games. Teken je eigen stripkarakter, vereeuwig jezelf als cyborg en doe mee met de workshop Robot Dance!

Duik tijdens het Sci-Fi Weekend diep in de wereld van het onbekende! Op zaterdag 13 april is er een verdiepend programma met onder meer een lezing over buitenaards leven door Vincent Icke, hoogleraar Theoretische Sterrenkunde en Kosmologie. Het Doelen Ensemble brengt de Interstaller Suite van Hans Zimmer ten gehore en er is volop aandacht voor de eerste maanlanding die dit jaar precies 50 jaar geleden plaatsvond. Je kunt meedoen met workshops Comic illustreren en Ad Visser, presentator, artiest en sciencefiction schrijver, brengt iedereen in trance tijdens zijn live uitgevoerde ‘Brainsession’.

Kunsthal familiedag

Op zondag 14 april is het Kunsthal FAMILIEdag: Vereeuwig jezelf als cyborg en leer van het HipHopHuis hoe je kunt dansen als een robot. In het MediaLAB van Digital Playground kun je zelf aan de slag en ontwerp je je eigen robot. Op zowel zaterdag als zondag speel je de tofste ‘retro & classic’ sciencefiction videogames in de arcadehal.

Binnenkort volgt het programma hier op de website. 

Zie ook

4 Into the Unknown_LR (2).jpg
Speelgoedrobots circa 1950-1970, ‘Science Fiction: A Journey into the Unknown’ Foto credit Tristan Fewings / Getty Images
21. Amazing Stories (April 1926) #1, Agence Martienne, Courtesy coll. Maison d'Ailleurs  Agence Martienne..jpg
Magazine cover Amazing Stories (april 1926) #1, Agence Martienne. Courtesy coll. Maison d'Ailleurs/Agence Martienne