zo 4 Aug
13:00 - 14:00
Highsnobiety

Talk David Fischer

Op zondag 4 augustus is David Fischer, oprichter van het online lifestyle platform Highsnobiety, in de Kunsthal aanwezig voor een inspirational talk in de tentoonstelling Street Dreams: How HipHop took over Fashion, in samenwerking met het HipHopHuis. Deze Talk is inmiddels volgeboekt.

In 14 jaar tijd is Highsnobiety uitgegroeid van een persoonlijk project tot een volwaardige media brand, met meer dan 150 full time creatieve denkers over de hele wereld en kantoren in Berlijn, New York, Londen en Los Angeles. Highsnobiety produceert dagelijks content op het gebied van muziek, kunst, mode en cultuur en werkt samen met de belangrijkste schoenen - en streetwear labels. Ook publiceert het team de populaire shopping tool What Drops Now.

Remixen

Komende maand cureert het creatieve team van Highsnobiety een ruimte in de tentoonstelling ‘Street Dreams. How Hiphop took over Fashion’. Samplen en remixen staan centraal in de hiphopcultuur. Van de MC die rapt over een plaat tot de DJ die samples van bestaande nummers tot nieuwe tracks loopt. De cultuur strekt echter veel verder dan de muziek alleen. Het gaat ook over zelfexpressie, mode en sociaal activisme. Je mag afkijken, je mag lenen, je mag remixen - maar doe het op je eigen manier.

Wanneer is iets sampling en ontstaat er iets nieuws, en wanneer wordt het kopiëren. Wanneer kun je je als merk iets toe-eigenen? Highsnobiety verkent in hun presentatie het fenomeen van de remix cultuur, de filosofie die uitgaat van het opnieuw rangschikken van bestaande content en deze vormgeven tot iets nieuws. De pioniers voegden als eerste verschillende werelden samen, wat leidde tot een compleet nieuwe stijl, geïnspireerd op zowel de catwalks van Parijs en Milaan als de skaters en surfers in Venice Beach.

De straatcultuur pakte deze verschuiving als eerste op en sindsdien heeft het ook de mindset van vooraanstaande modehuizen veranderd. Highsnobiety laat zien hoe de meest invloedrijke creatieven en ontwerpers een nieuwe context geven aan high fashion, kunst en design en zo de taal van de straat spreken en de remix cultuur toegankelijk maken voor de massa.

Talk

In zijn talk gaat David Fischer hier nader op in en blikt terug op de mensen die met hun persoonlijkheid, kennis van de straatcultuur en hun werkwijze - waarbij bestaande concepten van een nieuwe betekenis worden voorzien - de huidige cultuur hebben vormgegeven.

Deze Talk is inmiddels volgeboekt. 

David Fischer.jpeg
David Fischer, Highsnobiety.
Opening Street Dreams_ Kunsthal Rotterdam_Isabel Janssen -- Outsider LR (143).jpg
Street Dreams: How HipHop took over Fashion.

Zie ook