Mire Lee
i wanna be together; open anus

18 december 2021 – 20 februari 2022
Hal
6
De Kunsthal presenteert in de tentoonstelling ‘i wanna be together; open anus’ een site-specific werk van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Mire Lee (1988). Voor de 25ste editie van Kunsthal Light laat zij zich inspireren door Hentai Manga, Japanse pornografische illustraties.

Voor Lee is de interactie met materialen - zoals buizen, latex en siliconen - belangrijk bij het maakproces. Zij ziet dit proces als een relatie tussen mens en materiaal die tegen het masochistische aan schuurt. Het vormen van de sculptuur, naar de wensen van de maker, gaat gepaard met fysieke kracht, gereedschap en wilskracht. Het materiaal biedt weerstand: het is buigen of barsten, voor beide partijen.

Mire Lee

De 33-jarige Mire Lee woont en werkt in zowel Seoul als Amsterdam. Ze behaalt in 2012 haar bachelor-diploma aan de Hogeschool voor de Beeldende kunsten in Seoul. In 2018 volgt ze een jaar lang het residency programma van de Rijksacademie in Amsterdam. i wanna be together; open anus is een verlengde van drie eerdere projecten: sculptuur Hysteria, Elegance, Catharsis; the islands (2017), sculptuur en publicatie i wanna be together (2019), en de tentoonstelling i wanna be together (2021) in het Seoul Museum of Art.

Kunsthal Light

‘Kunsthal Light’ is het talentontwikkelingsprogramma van de Kunsthal. Dit tentoonstellingsprogramma richt zich sinds 2011 in het bijzonder op jonge kunstenaars die in staat zijn op originele en artistieke wijze ‘een breed gebaar’ neer te zetten. Hiervoor stelt de Kunsthal drie keer per jaar HAL 6 (de ruim 25 meter lange etalage langs de hellingbaan) beschikbaar aan een kunstenaar die de vrije hand krijgt om een ‘site-specific’ werk te maken. ‘Kunsthal Light 25’ wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Zie ook