De Ongelofelijke Avonturen van Jules Verne
De 100ste BoekieBoekie

19 maart 2016 – 29 mei 2016 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
7
BoekieBoekie, hét Nederlandse literaire tijdschrift voor kinderen én podium voor schrijvers, illustratoren en kinderen, bestaat 25 jaar. De presentatie van het 100ste nummer wordt gevierd in de Kunsthal met een jubileumuitgave, tentoonstelling en feestelijk programma.

De tentoonstelling presenteert de meest bijzondere tekeningen uitgekozen door de vak- en kinderjury van stArt Award, de internationale illustratiewedstrijd van BoekieBoekie. In een tekening kan alles; van reizen naar de maan, stoeien met de reuzenkraak, verdwijnen in het middelpunt van de aarde of de wereld rondvliegen in een luchtballon. Aansluitend vindt in de Kunsthal een programma plaats met workshops, masterclasses en clinics voor professionele illustratoren en debutanten, georganiseerd door BoekieBoekie, Winsor & Newton en The Fine Art Collective.

Honderdste editie als jaarboek

Het 100ste nummer van BoekieBoekie heeft als thema De Ongelofelijke Avonturen van Jules Verne. In dit nummer worden vier boeken van Jules Verne door bekende kinderboekenschrijvers naverteld in 25 korte (strip)verhalen en gedichten. Deze uitgave verschijnt niet als tijdschrift maar als jubileum jaarboek van 100 pagina’s dik! De illustraties zijn vooral gemaakt door illustratoren die meegedaan hebben met de stArt Award. Elk jaar krijgen debutant illustratoren de opdracht om illustraties te maken bij verhalen en gedichten die door gerenommeerde schrijvers speciaal voor BoekieBoekie geschreven zijn. De elfde editie van de stArt Award trok meer dan 200 deelnemers uit 23 landen! Dat leverde een bijzondere internationale verzameling illustraties op.

Bijzondere BoekieBoekieprogrammering

In samenwerking met Winsor & Newton en The Fine Art Collective organiseert BoekieBoekie een serie masterclasses en clinics voor professionele illustratoren en debutanten in de Kunsthal. De deelnemers maken illustraties bij gedichten voor de nieuwe editie van stArt Award: BoekieBoekie Jungle Book! Elke week wordt de meest bijzondere inzending onderdeel van de BoekieBoekie-tentoonstelling in de Kunsthal.

Masterclasses & Illustratie Clinics

Op de volgende zaterdagen van 14.00-16.00 uur in de Kunsthal

Zaterdag 2 april:

Aquarel technieken door Robert Rost (The Fine Art Collective)

Zaterdag 9 april:

Illustreren voor tijdschriften door Jet Manrho (hoofdredacteur BoekieBoekie) & Zilasaule (kinderboekenillustrator uit Rusland)

Zaterdag 30 april:

Schetsen met Pigment Markers door Wouter Tulp (illustrator)

Zaterdag 7 mei:

Schetsen met Pigment Markers door Jeroen Funke (striptekenaar Lamelos)

Voor meer details, inschrijven en kosten: ga naar de website.

Save the date!

BoekieBoekie-Spektakel
zaterdag 7 mei 14.00 – 17.00 uur
Het 25-jarig jubileum van Boekieboekie wordt gevierd op zaterdag 7 mei met een spektakel voor het hele gezin. Van 14.00 tot 17.00 uur is er elk half uur een ander spannend programma. Met optredens van schrijvers, dichters, illustratoren en muzikanten die de afgelopen 25 jaar meewerkten aan BoekieBoekie. Dat zijn ontelbaar veel namen: 566 om precies te zijn. Een tipje van de sluier: Bianca Boer, Ilse Bos, Gerda De Preter, Judy Elfferich, Jeroen Funke, Frank Gunning, Mary Heylema, Hermine Landvreugd, Daan Remmers de Vries en Linda Vogelesang. Ook kinderen die voor BoekieBoekie hebben geschreven, treden op en lezen hun verhalen en gedichten voor. Stap in en vlieg met BoekieBoekie mee!

Toegang tot het BoekieBoekie-Spektakel is gratis op vertoon van een geldig Kunsthal entreebewijs. Museumkaart en Rotterdampas zijn geldig!

Meer info

16SA aart-janvenema_Raketschutblad_scan_hku_1.png
Aart-Jan Venema, Raketschutblad

BoekieBoekie 100 en de stArt Award 2016 zijn tot stand gekomen dankzij een bijdrage van o.a. Gemeente Rotterdam, Harten Fonds, Nederlands Letterenfonds, Stimuleringsfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Winsor & Newton, Prins Bernhard Cultuurfonds

Downloads

16SA Alexander_Voutchkov_Raket_digi_APA.png
Alexander Voutchkov, Raket
16SA Kristina-Prokhorova_RocketToTheMoon_big_SaintPeterbergStateAcademyofArdandDesign_RU.png
Kristina Prokhorova, Rocket To The Moon