Document Nederland jr.
onderwijsproject

25 september 2010 – 16 januari 2011 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
Tegelijk met Ilse Frech hebben ook zes schoolklassen uit het voortgezet onderwijs zich bezig gehouden met de Antilliaanse cultuur in Nederland. De resultaten van dit project worden in de Kunsthal gepresenteerd.

72 fotoverhalen

Document Nederland jr. is een fotografieproject van het Rijksmuseum voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Onder begeleiding van Har Tortike maakten de deelnemers 72 fotoverhalen over Antillianen in Nederland. De foto's zijn allemaal te zien.

Jury's

Een vakjury en een jongerenjury bogen zich onafhankelijk van elkaar over de fotoverhalen en kozen hun favorieten uit. Deze favorieten hangen in een groter formaat tussen de andere foto's.

Deelnemers

Deelnemende scholen waren: IVKO (Amsterdam), Libanon Lyceum (Rotterdam), Openbare Scholengemeenschap Bijlmer (Amsterdam), Scholengemeenschap Reigersbos (Amsterdam), Wolfert College (Rotterdam).

Met dank aan

Het onderwijsproject, genaamd Document Nederland jr., wordt sinds 2006 georganiseerd door het Rijksmuseum en gefinancierd en ondersteund door het Sem Presser Fonds, een Fonds op Naam van het Rijksmuseum. 

Zie ook

Document Nederland jr.-3.jpg