Encounter – Installation 2015
Aura Rendon Benger

12 september 2015 – 3 januari 2016 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
Untitled 2
Aura Rendón Benger (1989) is afgestudeerd in 2014 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst, Den Haag met grote objecten van vliegerstof gevuld met lucht. Als logge en tegelijkertijd lichte ‘wezens' bezetten deze - neergezet, gepropt en opgehangen - de ruimte.

De etalage van de Kunsthal leent zich, met haar lange smalle ruimte, uitstekend voor de terugkerende thema's in Rendón Bengers werk zoals afstand, nabijheid, intimiteit en de rol van publiek.

Kunsthal Light #12

Rendón Benger speelt in haar interactieve installatie met de kinderlijke vreugde en sensuele ervaringen van bezoekers die al botsend zich een weg banen door de ruimte. De wisselwerking met de architectuur van de Kunsthal zorgt voor een extra dimensie voor het publiek dat vanaf buiten naar een performance kijkt, uitgevoerd door bezoekers. 

Kunsthal Light

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars. De spotlight is gericht op ‘modern muralists', urban-, en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een ‘site-specific' werk te maken.

PERS

Vul uw gegevens in als u bestanden bij deze tentoonstelling wilt downloaden.

Open formulier

Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu