IABR-2014
Urban by Nature

29 mei 2014 – 24 augustus 2014 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
Is er nog een grens tussen stad en natuur? Dat wat wij natuur noemen is bijna altijd door mensen beïnvloed. Tel daarbij op dat meer dan de helft van de mensen in steden woont, en het begint je langzaam te dagen dat de stad onze natuurlijke omgeving is geworden. Misschien zijn wij zelf wel ‘urban by nature'.

Met de tentoonstelling URBAN BY NATURE- laat de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) zien dat stad en natuur, ooit als tegenstellingen gezien, steeds meer in elkaar overvloeien. Dat geeft nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld door de natuur in te zetten bij het beter maken van onze steden, zodat zij ook in de toekomst gezond en leefbaar zullen zijn. 

IABR-2014- presenteert eigen projecten en bijna honderd projecten bijeengebracht in zes tentoonstellingen: vijf in de Kunsthal en één in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Toonaangevende ontwerpers, bedrijven, organisaties en kennisinstellingen tonen plannen, films, foto's en maquettes. Samen vormen zij een wandeling door verleden, heden en toekomst van het ‘stadslandschap'.

Zie ook

Opening 1 - LR.jpg