Patience
Stefan Hoffmann

1 februari 2014 – 11 mei 2014 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
De kunstenaar Stefan Hoffmann gebruikt symbolen uit het dagelijks leven als uitgangspunt voor zijn werk: prijsstickers uit de reclame, bewegwijzering in de metro, de ‘Te Huur' posters van makelaars. Hoffmann ontleedt de elementen, onderzoekt deze en voegt ze opnieuw samen. Hij laat de oorspronkelijke functie van het design verdwijnen, waarmee hij ruimte schept voor verbeelding.

Voor 'Patience', de achtste editie van Kunsthal Light, is het vertrekpunt de vernieuwde routing en signing van de recentelijk gerenoveerde Kunsthal. Om precies te zijn, de markante cijfers die de benamingen van de tentoonstellingsruimtes vormen. Hoffmann plaatst de grote 6, de benaming van de ‘etalage' aan de hellingbaan, tegenover een zeventiende-eeuwse prent van de Toren van Babel. Hiermee verbindt hij eigentijdse vormgeving en oude emblemata. Hoffmann laat de oranje lijn uit de signing van de Kunsthal de horizon volgen. De lijn brengt als het ware beweging aan, door de tegenstelling met de ruimte wordt de helling sterker ervaren.

Kunsthal Light #8


Hoffmann heeft een ambachtelijke werkwijze, hij realiseert zijn projecten ter plekke in zeefdruk en drukt deze direct op de wanden, waarbij het publiek het werkproces van begin tot einde kan volgen. Hoffmann werkte drie weken aan zijn project in de Kunsthal, waarbij het werk geleidelijk en zonder vast ontwerp naar zijn definitieve vorm groeide.

Het Kunsthal Light programma richt zich op het creëren van kansen voor talentvolle kunstenaars uit binnen- en buitenland die nieuwe trends tonen in hedendaagse kunst.

Job Janssen┬®_Patience_S_Hoffmann-4833.jpg
foto Job Janssen