27 juni, 2020 - 30 augustus, 2020

All you can Art is een open atelier, tentoonstelling en Summerschool ineen, waarbij iedereen - maar dan ook echt iedereen - volgens het meester-gezel principe de kans krijgt kunst te maken, te leren en te ontdekken. Deze diepgaande samenwerking van Kunsthal Rotterdam met Instituto Buena Bista (IBB) Curaçao is na vier succesvolle edities niet meer weg te denken uit het culturele landschap van Rotterdam. Onder de bezielende leiding van kunstenaars David Bade en Tirzo Martha trekt All you can Art tijdens deze jubileumeditie vanuit de Kunsthal verder de stad in. Een ding is zeker: het is een bijzondere editie voor zowel de kunstenaars, onze partners en ons publiek in een nieuwe 1,5-metermaatschappij, waarin we worden aangesproken op ons talent te improviseren en flexibele, creatieve oplossingen te bedenken. Lees de bijzondere verhalen en ontmoetingen van de kunstenaars en deelnemers van All you can Art op deze pagina!

DSC_1924.jpg
Foto: stadslicht.nu
AYCA 30 augustus 2020 LR 68.JPG
PJ Bruyniks, foto: Marco De Swart

De All you can Art-familie: PJ Bruyniks

Vier jaar geleden was hij nog artist in residence bij het IBB en dit jaar is kunstenaar PJ Bruyniks voor het eerst lid geworden van de All you can Art familie. PJ fungeerde vooral als mentor en begeleider voor de Summerschoolstudenten. Omdat PJ zelf nog maar zeven jaar geleden is afgestudeerd van de kunstacademie, was het voor hem heel gemakkelijk om met de studenten op één lijn te komen, omdat hij zich nog steeds zoals hen voelt.

PJ bedacht opdrachten en was voor de studenten een sparringpartner bij Kunstruimte Crooswijk. Hij vond het geweldig om te zien hoe snel de studenten zich ontwikkelden. Zijn filosofie is om grenzen te negeren in plaats van te verleggen, om zo tot experimentele kunst te komen.

PJ's eigen werk ontstaat meestal in zijn atelier, in tegenstelling tot de projecten van All you can Art, maar toch zal de afgelopen zomer hem zeker inspireren bij het maken van zijn constructies. Als kunstenaar vindt hij zichzelf steeds opnieuw uit. Maar een terugkerend thema in zijn werk is het zich bewust zijn van het kader waarmee je de wereld om je heen waarneemt en benadert. PJ hoopt dat hij de studenten hiervan bewust heeft kunnen maken.
 

AYCA 30 augustus 2020 LR 28.JPG
Foto: Marco De Swart

Via Kunst

De deelnemers van Via Kunst hebben de hele zomer gewerkt aan hun kunstwerk, geïnspireerd op de Mexicaanse feestdag ‘Día de los Muertos’, dag van de doden. Bekijk hier het resultaat van hun werk in het atelier 'De Dode Hoek' bovenaan het Kunsthal Auditorium.

Het All you can Art 2020 team!

AYCA 30 augustus 2020 LR 115.JPG
Foto: Marco De Swart
AYCA 30 augustus 2020 LR 121.JPG
Quinda Verheul, foto Marco De Swart

De All you can Art-familie: Quinda Verheul

"All you can Art is als een snelkookpan en een positieve chaos. Alles bruist en je kunt alles doen wat je wilt, zolang je maar zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen project."

Dit jaar heeft All you can Art vanuit gastlocatie Kunstruimte Crooswijk connecties gemaakt in de stad. Deze kunstruimte is opgericht door Quinda Verheul. Zij was deze zomer niet alleen de gastvrouw in Crooswijk, maar was zelf ook een van de mensen die ervoor zorgden dat de Summerschool dit jaar een geweldige en prachtige leerervaring was. Tijd om terug te kijken op deze zomer met Quinda.

"Het vervullen van verschillende rollen tijdens All you can Art was erg interessant. Als kunstenaar, aan het werk met de studenten, merkte ik hoe hun vooruitgang in slechts zes weken tijd enorm was. Van verlegen en schuchtere jongeren groeiden ze in een mum van tijd uit tot zelfverzekerde creatievelingen. Als gastvrouw in Crooswijk zag ik dat All you can Art kan werken als een katalysator voor de buurt. Ik kreeg veel reacties van bewoners, die normaal gesproken niet naar musea gaan, maar graag meededen en zo nieuwe dingen leerden. Er waren ook een paar buren die spontaan langskwamen en hun ambacht deelden, zoals lassen en spuiten.”

"Voor mij was het erg bevrijdend om mee te doen met de studenten toen we samen een performance maakte. Ik had weer de kans om mijn schoenen uit te trekken, mee te doen en de creatieve energie te voelen stromen. Het was alsof ik op een resetknop drukte. Een van de hoogtepunten van deze zomer was om te leren wat je in een paar dagen tijd, met heel weinig middelen, kunt bereiken door samen te werken.”
 

AYCA 23 aug 2020 LR 267.JPG
Summer school studenten 2020 Foto: Marco De Swart

Uitreiking certificaat Summerschool

Zes weken lang hebben de leerlingen van de Summerschool geleerd, gemaakt, ontmoet, ontdekt, geschilderd, performed en zelfs gelast. De enthousiaste groep van alle leeftijden en achtergronden ontving het Summerschool certificaat in het Kunsthal Auditorium, met een persoonlijke toespraak voor iedereen en een aantal laatste goede adviezen.

Onder begeleiding van de kunstenaars van All you can Art beleefden de studenten een unieke en inspirerende zomer waarin ze hun talenten ontwikkelden. Voor het team was het ook een plezier om deze mooie groep mensen te begeleiden. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor hen in petto heeft!

118054818_209172477297502_7124718307060810333_n.jpg

Portretkunst

Samen met kunstenaar David Bade zijn de studenten in de laatste week van de All you can Art Summer School op pad gegaan om senioren te ontmoeten. Door de omstandigheden rond Covid-19 worden met name ouderen vaak over het hoofd gezien, terwijl het maken van kunst en het meedoen met de maatschappij, voor hen juist de wereld zou kunnen betekenen.

Gelukkig zijn creatieve mensen in staat om te denken in termen van oplossingen in plaats van in beperkingen, dus vonden enkele korte en veilige ontmoetingen plaats, waar prachtige portretkunstwerken uit zijn voortgekomen!

OPEN Rotterdam: We Sell Reality

Weer een prachtige editie van OPEN Rotterdam. Dit keer over de kunstenaars van het collectief We Sell Reality. Dit is het derde jaar dat ze deelnemen aan All you can Art. De groep bestaat uit zowel gedocumenteerde als ongedocumenteerde kunstenaars.

Zij presenteren zich naar buiten toe als een collectief om bescherming te bieden aan mensen die zonder verblijfsvergunning in Nederland verblijven. Achter het label 'We Sell Reality' is het veilig voor mensen om naar buiten te gaan, omdat het ongedocumenteerde individuen letterlijk een plek biedt om zich te verstoppen en een stem in de samenleving te laten horen.

We Sell Reality is de afgelopen weken met een ijsbusje de wijk Crooswijk binnengegaan. De lokale kinderen kregen een ijsje aangeboden in ruil voor het beantwoorden van een vraag over ons vluchtelingenbeleid. Bijvoorbeeld: Waarom hebben mensen een paspoort nodig? Of: Wie bepaalt wie er in Nederland mag blijven en wie niet? Daarna gaan de kinderen samen met de kunstenaars aan de slag om hun ideeën creatief uit te werken.

De verzameling antwoorden van de kinderen dient als basis voor een voorstel voor een nieuw vluchtelingenbeleid - voortgekomen uit de vrije geest van kinderen. De kunstenaars hopen dit voorstel binnenkort aan beleidsmakers en politici te presenteren!

Goretti Pombo.png
Goretti Pombo toont haar werk Asterousa

Maak kennis met de getalenteerde All you can Art-familie: kunstenaar Goretti Pombo

Goretti Pombo (1994, Curaçao) heeft al sinds jonge leeftijd een passie voor kunst. Ze keek dan ook uit naar een bezoek aan het Instituto Buena Bista (IBB) met haar klas. Maar ze was nogal geschokt door wat ze daar zag. Dit had niets te maken met de 'echte' kunst die ze voor ogen had. In de zomer van 2014 deed ze een toelatingsexamen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, maar kreeg te horen dat haar portfolio en de opdracht die ze had ingeleverd nog steeds onder de maat was. Ze kreeg het advies om terug te keren en het nog een jaar te proberen. Dit was voor haar aanleiding om nog eens te kijken hoe het er bij het IBB aan toe ging...

Bij het IBB kreeg ze de kans om deel te nemen aan de twee jaar durende voorbereidende opleiding en werd ze aangemoedigd om te experimenteren, te ontdekken en haar portfolio op te bouwen. Enkele maanden later voelde ze zich als een vis in het water en werd ze in 2016 toegelaten tot de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Nog beter: deze zomer is ze afgestudeerd!

Elke zomer als All you can Art neerdaalt op de Kunsthal, komt ze langs om een 'gezonde dosis IBB' tot zich te nemen. En dit jaar zijn ook twee werken uit haar afstudeerpresentatie te zien in de Kunsthal.

117628007_119182986335428_3922678963551586817_n.jpg
Pinhole camera workshop

Pinhole camera workshop

Wist je dat je 'gewoon' foto's kunt maken met koffiepotten, lege (bier)blikjes en vele andere dingen? De leerlingen van de Summer school stellen dit op de proef en gaan - naast deelname aan een hele reeks andere experimenten en opdrachten - aan de slag met hun eigen pinhole camera's die gebruik maken van kleine gaatjes in plaats van lenzen.

3.png
Resultaat pinhole camera

Aflevering 3 OPEN Rotterdam 

Oud-Summerschool deelnemer Dik Kreuk vertelt over wat All you can Art hem heeft gebracht. Er wordt ingezoomd op Tyrone Paulina die deze zomer student is. En we zien Shardenia Felicia aan het werk voor haar eindpresentatie aan de Royal Academy of Art The Hague - KABK Den Haag. Zij is alumnus van het IBB, de vooropleiding op Curaçao waaruit All you can Art is ontstaan. De boodschap van alle drie is: “geef nooit op, je kunt meer dan je denkt!”

AYCASummerSchool Start w-7 LR.jpg
Elvis Chen, foto: Desirée Schippers

Aan het werk in de Kunsthal: Elvis Chen

Voor het vijfde jaar op rij maakt kunstenaar Elvis Chen deel uit van de All you can Art familie. In de maand augustus werkt hij in het Kunsthal Auditorium. Hij zal zich vooral richten op het begeleiden en assisteren van de zomerschoolstudenten. Wat hij erg leuk vindt, omdat jonge mensen volgens hem je kijk op de wereld veranderen. Volgens Chen is het zo dat naarmate je ouder wordt, je je meer aanpast aan de maatschappij. Het werken met de studenten herinnert hem eraan hoe hij vroeger was en leert hem te leven in het moment.

Chen werkt ook aan zijn eigen kunstproject. Nostalgie en heimwee zijn belangrijke onderwerpen in zijn werk. Onze relatie met het verleden, vooral voordat het coronavirus uitbrak, is wat hij zal onderzoeken tijdens All you can Art. De manier waarop we proberen terug te gaan naar hoe het was voor de pandemie is volgens de kunstenaar niet mogelijk. Samen met het publiek zal hij reflecteren hoe Covid-19 ons gedrag heeft veranderd. Chen is gefascineerd door hoe de situatie je doet beseffen dat 'you don't what you got til it's gone'. Het dragen van een mondmasker, bijvoorbeeld, maakt nu pas duidelijk hoe heerlijk het is om vrij te rond te lopen en te ademen. 

Samenwerken met het publiek en hen laten meewerken aan zijn kunst, is als het hebben van een werk vol gaten dat het publiek invult. Chen geeft hen graag de vrijheid om hun eigen gevoelens te uiten in zijn werk.

Mooie nieuwe aflevering van OPEN Rotterdam over All you can Art. De deelnemers van Via Kunst staan vandaag in de spotlight: “All you can Art betekent veel voor mijn zelfvertrouwen”.

Roxy, foto Phil Nijhuis.jpg
foto: Phil Nijhuis

“All you can Art pookt de fantasie op”

Dagblad Trouw maakt een prachtig verslag van de jubileumeditie van All you can Art! Volg het verhaal van onder andere kunstenaars Roxette Capriles en Pris Roos hier

Aflevering 1 van OPEN Rotterdam

Ook dit jaar weer een mooie serie over All you can Art op OPEN Rotterdam! In de eerste aflevering trekken de kunstenaars Crooswijk in, buurtbewoner Henk geeft een workshop verfspuiten en de week sluit af met woordkunst. Bekijk de aflevering hier.

eugenie boon.png
Eugenie Boon bij haar werk 'Ripening Process'

Ripening Process
Locatie: Kunsthal

Een onderdeel van All you can Art dit jaar is de steeds evoluerende en groeiende jubileumtentoonstelling in het Kunsthal Auditorium. Opvallende voorbeelden van inspirerende projecten en bijzondere ontmoetingen van de afgelopen vijf jaar zijn te zien. Deze tentoonstelling is voortdurend in beweging en groeit: niet alleen de projecten van de kunstenaar en de studenten vullen de ruimte, maar er zijn ook enkele werken van IBB-alumni aan toegevoegd.

Na haar studie aan IBB Curaçao, vervolgde Eugenie Boon haar opleiding aan de HKU, waar ze afstudeerde met het werk 'Ripening Process'. In haar multidisciplinaire werk focust ze op haar jeugd op Curaçao en de historische relatie van het eiland met Nederland. Dit werk gaat over opvoeding en onderwijs: de wisselwerking tussen ouders die hun kinderen opvoeden, maar ook een stukje worden opgevoed door hun kinderen. En op een hoger niveau: Nederland als symbool voor de ouder en Curaçao als kind.

In augustus werkt Boon aan het project 'Simia' tijdens All you can Art, dus stay tuned!

zaterdag 18 juli_Kunsthal_Marco De Swart_LR (26).JPG
Foto: Marco De Swart

Letter to Heaven
Locatie: Kunsthal

Wanneer je het Kunsthal Auditorium binnenkomt, stuit je op een hoge constructie van beschreven vellen papier. Kunstenaar Ko de Kok nodigt het publiek uit om hun favoriete woord op te schrijven, zodat ze als het ware een omlijsting van positieve energie kunnen maken. Deze ‘Letter to Heaven’ omkadert het portret in wording van kunstenaar Henri van Zanten. Ko wil een eerbetoon brengen aan deze ‘omni-artiest’, die zijn goede vriend en inspiratiebron was. Het beeldende, gelaagde en gedetailleerde portret vormt in het werk een interessante wisselwerking met de expressieve woorden.

Dit is het eerste jaar dat Ko meedoet met All you can Art: “Ik ben verrast hoe dit project een toegankelijke omgeving creëert waar het publiek samenkomt en zich verbindt met de kunstenaars en de kunstwerken. Het is geweldig om mijn werk zo snel te zien groeien door de vele mensen die langskomen en er een bijdrage aan leveren. Door de hoge ruimte van het Auditorium kan het ook groeien en komt het tot zijn recht.”

Kunsthal_AYCA_zo 28 juni_fotos Desiree Schippers (45)_LR.jpg
Foto: Desirée Schippers

Tekenen met raceauto’s 
Locatie: Kunsthal

Liesbeth Labeur, een van de All you can Art kunstenaars, onderzoekt de kleur zwart in haar werk. Onderwerpen als huidskleur, zwart-witfotografie en zwarte, zelfgemaakte materialen als houtskool en inkt van dropjes, komen vaak terug in haar kunst.

Ze is gefascineerd door het feit dat je vanuit bijna niets een hele wereld kan creëren, door simpelweg papier en inkt te gebruiken en een tekening te maken. In het Kunsthal Auditorium presenteert Liesbeth een radiografisch bestuurbare tekening die ontstaat met mini-raceauto’s in plaats van kwast. Kom, doe mee en rijdt je autootje door plasjes van inkt.

AYCASummerSchool Start w-18_LR.jpg
All you can Art 5, Kunsthal Rotterdam, foto Desirée Schippers

'De Dode Hoek'
Locatie: Kunsthal

Niet alleen bezoekers en Summerschool studenten werken in de Kunsthal mee aan All you can Art, ook deelnemers van Via Kunst zijn deze zomer wekelijks in het Auditorium te vinden. Ze hebben daar hun eigen atelier ingericht, met de toepasselijke naam ‘De Dode Hoek’. Hun kunstproject is namelijk geïnspireerd op de Mexicaanse feestdag ‘Día de los Muertos’. Op de Dag van de Doden keren de geesten van overledenen terug en worden geëerd door hun nakomelingen. Het is een kleurrijke en feestelijke viering van het leven. De schedel is een symbool dat je tijdens deze feestdag vaak ziet, verbeeld door maskers en voedsel (bijvoorbeeld schedels gemaakt van suiker). De kunstenaars die je hier aan het werk ziet, willen hiermee de ideeën die de meeste van ons bij de dood hebben, verruimen. In plaats van het verdriet en de angst die wij vaak met de dood associëren, laten zij ons vanuit een andere hoek naar de dood kijken: De Dode Hoek.

Via Kunst maakt onderdeel uit van NAS Rotterdam, een organisatie voor maatschappelijke opvang in de breedste zin van het woord. Hun atelier Via Kunst is een open atelier waar iedereen zijn creatieve hart kan luchten. Een mooie samenwerkingspartner van All you can Art!

AYCASummerSchool Start w-14_LR.jpg
Foto: Desirée Schippers

Eerste Summerschool-dag
Locatie: Kunsthal

De Summerschool is van start! Alle studenten komen op dinsdag 14 juli voor het eerst bij elkaar in het Kunsthal Auditorium. De komende zes weken zullen deze 25 mensen van alle leeftijden, achtergronden en opleidingsniveaus hun creatieve vaardigheden ontwikkelen. De studenten leren elkaar kennen via de eerste opdracht: stel jezelf voor door middel van verf, op een mondkapje. Niet alleen een creatieve manier om elkaar te leren kennen, maar ook heel handig voor het reizen tussen de Kunsthal en Kunstruimte Crooswijk, waar ze de zomer zullen doorbrengen.
 

AYCASummerSchool Start w-39_LR.jpg
Foto: Desirée Schippers
1. All you can Art 5_Kunstruimte Crooswijk_7 juli_foto Anna Kerkhoff (4)_LR.jpg
Roxy Capriles in Kunstruimte Crooswijk

Vurige muurschildering
Locatie: Kunstruimte Crooswijk

Deze maand werkt All you can Art-kunstenaar Roxy Capriles aan een muurschildering in Kunstruimte Crooswijk. Kom ook langs en doe mee!

Het werk is een steeds veranderend, tijdelijk project, dat niet kan bestaan zonder de (visuele) dialoog tussen Roxy en het publiek. De ene dag zal de muur er heel anders uitzien dan de week erna. En de voorstellingen kunnen ook weer overgeschilderd worden door een volgende bezoeker, dus maak vooral een foto van je werk!

Het thema vuur is het uitgangspunt van deze wandschildering. Vuur is een explosief element dat een ruimte helemaal kan overnemen, en dat kan worden doorgegeven. Roxy wil dit ook met haar schilderwerk bereiken. Met elke ‘gastschilder’ gaat ze in dialoog, op zoek naar hun innerlijk vuur, zodat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen.

Kick-off All you can Art 5
Locatie: Kunstruimte Crooswijk

All you can Art 5 is aan! Muzikanten van de New Orleans Band vormden afgelopen zaterdag een swingende parade op de Crooswijkseweg. Studenten van de MBO Theaterschool Rotterdam traden samen met kunstenaar David Bade op in zijn sculpturale performance ‘De Kunstkwakzalver’

Tijdens deze feestelijke aftrap van All you can Art 5 maakte Crooswijk kennis met het team van kunstenaars en Summerschoolstudenten. Zij staan te trappelen om deze zomer iedereen, maar dan ook echt iedereen, de kans te geven om mee te doen, samen kunst te maken, te leren en te ontdekken. De hele zomer in de Kunsthal en in gastlocatie Kunstruimte Crooswijk. Kom ook en doe mee!

Kunsthal_AYCA_zo 28 juni_fotos Desiree Schippers (5) LR.jpg
All you can Art 5 in Kunsthal Rotterdam, foto: Desirée Schippers

All you can Art take-over van het Kunsthal Auditorium

David Bade en het team van IBB-kunstenaars staan voor het vijfde jaar op rij klaar om samen met jou de hele zomer kunst te maken. Tijdens het eerste weekend van de jubileumeditie van All you can Art ontdekten bezoekers van de Kunsthal de praktijkgerichte aanpak van de kunstenaars van IBB Curaçao aan den lijve. In het Auditorium en in Kunstruimte Crooswijk wordt gewerkt aan gezamenlijke kunstwerken en projecten. Het publiek kan hier zelf ervaren dat niet alleen het tonen, maar ook het maakproces van kunst de moeite waard is.

In de maand juli werkt kunstenaar Liesbeth Labeur in het Auditorium van de Kunsthal. Het tekenwerk van Labeur laat een intieme, naar binnen gekeerde leefwereld zien. Op eenzelfde manier werkt ze met groepen mensen van verschillende culturen samen. Hiermee laat ze alle leefwerelden en handschriften toe in haar werk om zo samen de taal van kunst te spreken. 

Ellie Uitentuis.jpg
Elke Uitentuis

Meet the artist: Elke Uitentuis

Elke Uitentuis is beeldend kunstenaar en mensenrechtenactivist. Met haar werk maakt ze ongelijkheid zichtbaar en zet ze alternatieve organisatiestructuren op, waarbinnen de principes van ongelijkheid in twijfel worden getrokken en ondermijnd. Uitentuis bouwt een langdurige relatie op met mensen met wie ze werkt en betrekt deze gemeenschappen bij het creatieproces. De kunstenaar verkent de grenzen van het recht, rekt ze op, brengt verborgen gebreken in beeld en probeert oplossingen te vinden. Ze blijft niet stilstaan bij symbolische daden, maar streeft naar een verandering van de werkelijkheid.

190819-FE1231-FredErnst-30cm LR.jpg
Elvis Chen

Meet the artist: Elvis Chen

Elvis Chen studeerde vier jaar geleden af aan de kunstacademie. Als ervaren oud-student van IBB met zijn roots in Curaçao wordt hij vaak geconfronteerd met een andere realiteit dan bijvoorbeeld cliënten van de psychiatrische kliniek Capriles, waar IBB is gevestigd. Vanuit die achtergrond voelt hij de urgentie om zijn beginnende kunstenaarschap te ontwikkelen tot een praktijk die is gebaseerd op maatschappelijke betrokkenheid in combinatie met interactie met andere mensen. In zijn vaak autobiografische werk laat Chen zien hoe bepaalde ontwikkelingen in iemands leven ons begrip van identiteit kunnen veranderen. Daarbij schuwt hij geen maatschappijkritiek en kijkt hij daarnaast naar zijn eigen situatie, familie, de mensen om hem heen en de clichés waar we ons aan vastklampen.

Liesbeth Labeur.jpg
Liesbeth Labeur

Meet the artist: Liesbeth Labeur

Liesbeth Labeur groeit op in Curaçao en later in Zeeland, waar het woord een belangrijke rol speelt. Vanuit die context vult ze haar kunstenaarschap in. In haar artistieke praktijk staan piëtistisch vormgebruik en Babylonische beeldverwarring centraal. Haar werk is sober, zwart, talig en beweegt zich tussen kunst en vormgeving. De ene keer abstract, dan weer narratief. Tijdens eerdere edities van All you can Art heeft Liesbeth zich verdiept in verschillende oude ambachten. Ze verkende de mogelijkheden om werk te maken met materialen uit de omgeving waarin ze zich bevindt, van klei, houtsnijwerk tot het produceren van haar eigen houtskool. Ze houdt ervan om met verschillende groepen mensen te werken en ze te laten deelnemen aan haar experimenten, zoals het drukken met een asfaltwals.

Rieneke de Vries.jpg
Rieneke de Vries

Meet the artist: Rieneke de Vries

Rieneke de Vries stelt in haar werk de vraag: ‘Waarom slaagt de ene persoon erin een leven op te bouwen en de ander niet?’ Duidelijk vastgestelde kaders en oordelen passen niet bij haar: De Vries trekt visuele lijnen tussen mooi en lelijk, het poëtische en de realiteit. Je zou kunnen zeggen dat haar stijl zich parallel aan haar sociale betrokkenheid ontwikkelt: hoe meer projecten ze doet met kwetsbare mensen, hoe duidelijker het voor haar wordt dat de ongelijkheid in de wereld rauw en gecompliceerd is. Ze werkt veelal aan langlopende projecten, zoals ‘We Sell Reality’, waarin ze samenwerkt met kunstenaar Elke Uitentuis en ongedocumenteerde personen. 

Quinda Verheul, foto Philine van den Hul.jpg
Quinda Verheul

Meet the artist: Quinda Verheul

Quinda Verheul maakt dit jaar voor het eerst deel uit van het All you can Art team. Ze runt Kunstruimte Crooswijk: een kunst- en onderwijsruimte, tevens een van de open ateliers tijdens deze jubileumeditie van All you can Art. Verheul brengt graag mensen uit verschillende lagen van de samenleving bij elkaar. Ze zet zich in voor betere omstandigheden voor ondervertegenwoordigde groepen en ze is er sterk van overtuigd dat kunst en cultuur een essentiële rol spelen in dit proces. In haar kunstenaarspraktijk is het landschap en hoe we er als mens mee omgaan een belangrijk onderwerp.

Pris Roos, foto Dik Kreuk.jpg
Pris Roos

Meet the artist: Pris Roos

Pris Roos is programmeur bij Kunstruimte Crooswijk en studeerde aan verschillende kunstacademies in binnen- en buitenland. Zelf is ze in Nederland geboren, maar haar ouders emigreerden vanuit Indonesië naar Nederland om een toko te beginnen. Ze groeide op in deze winkel, een ruimte van saamhorigheid, kleuren, eten, geuren, verhalen en beelden van immigranten. De toko is dan ook een grote inspiratiebron in haar werk. Roos is geïnteresseerd in verhalen en achtergronden van immigranten en portretteert ze door te schilderen, maar ook met video, geluid, installatie en ‘spoken word’.

All You Can Art 14 augustus 2019 HR 15_LR.jpg
Roxette Capriles

Meet the artist: Roxette Capriles

Roxette Capriles is geboren en getogen op Curaçao. Ze studeerde in 2016 af aan de Willem de Kooning Academie en won de Drempelprijs voor haar werk 'Rots in de Brand'. In 2017 gaf ze workshops en begeleidde ze studenten van het Instituto Buena Bista. Momenteel werkt ze in Rotterdam en Den Haag. Capriles' atelier is gevestigd op verschillende locaties, van bejaardentehuizen tot scholen. Hier verkent ze de rol van de kunstenaar in de maatschappij door voorbijgangers uit te nodigen in haar mobiele atelier en hen te laten deelnemen aan irrationele experimenten. Ze wil mensen begrijpen, analyseren, doorgronden en sociale verbanden leggen. Capriles gelooft dat verschillende benaderingen en perspectieven cruciale elementen zijn in het creëren van een kunstwerk.

Zie ook

5 jaar AYCA_gele achtergrond.jpg
Kunsthal & Cookies
Aan je online bezoek aan Kunsthal Rotterdam mag niets ontbreken, daarom gebruiken we altijd functionele en analytische cookies. Om content zoals video's en advertenties op basis van je interesses te mogen tonen, vragen we je toestemming voor het gebruik van marketing cookies. Dit kun je elk moment wijzigen. Lees onze cookieverklaring en vernieuwde privacyverklaring
Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze cookies kunnen niet uitgezet worden.
Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen, zoals YouTube of Vimeo.
Deze cookies zorgen ervoor dat we het gebruik van de website kunnen meten en verbeteringen door kunnen voeren.
Deze cookie stellen onze advertentiepartners in staat om doelgerichter informatie te kunnen aanbieden.
Door categorieën uit te zetten, kan het voorkomen dat gerelateerde functionaliteiten binnen de website niet langer correct werken. Het is altijd mogelijk om op een later moment de voorkeuren aan te passen. Bekijk meer informatie.