9 juli, 2020 15:00 - 17:00

Doe op donderdagmiddag 9 juli van 15.00 tot 17.00 uur mee met de interactieve All you can Art DenkTank #1 'Geen luxe maar noodzaak' in de Kunsthal. Moderator Stephanie Afrifa gaat met jou in gesprek over welke rol kunst speelt of zou moeten spelen in de huidige maatschappij.

Kunst heeft zich vanaf de twintigste eeuw ontwikkeld tot een experimenteel, noodzakelijk en waardevol medium. Kunst zet ons aan het denken en laat ons op een andere manier naar onszelf en de wereld om ons heen kijken. Toch lijkt kunst voor een groot deel van de bevolking steeds verder van hen af te staan. De toegevoegde waarde en de rol van kunst is in het dagelijks leven soms ver te zoeken.

Kunst kent vele gedaanten, maar vaak domineert het elitaire karakter ervan in de publieke opinie: kunst lijkt opgeborgen in musea, wordt getoond in weinig toegankelijke galeries en verkocht op beurzen en biënnales voor de ‘happy few’. Kunnen en moeten we deze tijd van social distancing benutten voor een herwaardering van kunst? Hoe kan de verbindende kracht van kunst juist nu een rol spelen in de maatschappij? 

Aanmeldformulier DenkTank #1

Wil jij deelnemen aan de All you can Art DenkTank #1 'Geen luxe maar noodzaak'? Meld je nu aan.

Zie ook

2. David Bade op de Afrikaandermarkt, All you can Art, foto Marco De Swart, Kunsthal Rotterdam 2019.JPG
David Bade op de Afrikaandermarkt, All you can Art, foto Marco De Swart
All you can Art DenkTank 01.JPG
DenkTank, All you can Art, foto Marco De Swart
Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij