11 augustus, 2020 15:00 - 17:00

Doe op dinsdagmiddag 11 augustus van 15.00 tot 17.00 uur mee met de interactieve All you can Art DenkTank #2 'Het sociale hart van Crooswijk' in Kunstruimte Crooswijk. Laat je mening horen over saamhorigheid en de identiteit van de wijk.

Crooswijk is een wijk in Rotterdam waar de woonvisie is ingevoerd; veel sociale woningen worden gesloopt of gerenoveerd om plaats te maken voor koophuizen en huurhuizen uit het hogere segment. Veel van de oude bewoners en winkeliers worden hierdoor gedwongen hun plek te verlaten. Kunstenaar Pris Roos is in Kunstruimte Crooswijk al enkele maanden actief in de wijk: “Wanneer wij bewoners spreken, merken wij dat men duidelijk hart heeft voor Crooswijk. Zij willen de wijk niet verlaten maar hebben een sceptische houding tegenover nieuwe initiatieven, de gemeente en elkaar.”

Vijftien jaar geleden was men ervan overtuigd dat creatieven en kunstenaars kunnen bijdragen aan de sociale cohesie en een beter vestigings- en woonklimaat in wijken. Maar inmiddels heeft dit proces soms ook een negatieve connotatie gekregen, Artwashing, dat leidt tot gentrificatie. In deze denktank bespreken we of en hoe kunst positief kan worden ingezet om de saamhorigheid en identiteit van een versnipperde wijk te versterken.

Zie ook

DENKTANKALLYOUCANART58.jpg
DenkTank, All you can Art, foto Marco De Swart
All you can Art DenkTank 33.JPG
DenkTank, All you can Art, foto Marco De Swart
Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij